Gemeente Bolsward


Nieuws
19-10-10

Aanpak wegen in Bolsward: stand van zaken

Roelofs Wegenbouw uit den Ham is op 23 augustus jl. gestart met het onderhoud aan de wegen in Bolsward. De verhardingen van rijbanen, parkeerstroken en trottoirs in de diverse wijken van Bolsward zijn inmiddels op het gewenste niveau gebracht. Op dit moment is men bezig met het onderhoud in de binnenstad.

Om overlast in de binnenstad tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden in kleine delen uitgevoerd, zo worden er geen (gehele) wegen afgesloten voor het verkeer. Alle bedrijven in de binnenstad blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar! Klik hier om de planning voor de werkzaamheden binnenstad te bekijken.

Asfaltwerkzaamheden

Volgens planning start Roelofs in week 44 met asfaltwerkzaamheden. Voor een overzicht van deze wegen klik hier. Het is mogelijk dat er tijdens deze werkzaamheden korte stremmingen zijn. De verkeershinder op de doorgaande routes wordt voorafgaand aan het werk duidelijk aangegeven langs de wegen.

Inrichting t-splitsingen

De herinrichting van de zeven T-splitsingen aan de Burgemeester Praamsmalaan en Koningin Wilhelminastraat is uitgesteld tot begin 2011.

Tot slot

In de afgelopen weken is ons een aantal vragen gesteld door inwoners, met name over de gekozen werkwijze bij het herstellen van schades. Deze werkwijze is geënt op het op niveau brengen van de openbare verharding op basis van een vastgesteld kwaliteitsniveau. Dit houdt in dat wanneer er op een wegvak meer schades zijn dan toegestaan dat het teveel aan schades wordt gerepareerd. Op deze manier kunnen we het gehele wegenareaal van Bolsward op een gelijk niveau brengen waarbij veiligheid en comfort gewaarborgd zijn.

Vragen?

Hessel Noordenbos is de omgevingsmanager van Roelofs. Bij hem kunt u terecht voor vragen, onduidelijkheden of calamiteiten rondom het project. Telefonisch is hij bereikbaar via 06 - 30 47 99 98. Gaat het om gemeentelijke zaken? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Bolsward, Jan Niemeijer, via telefoonnummer 0515 - 57 87 00. Voor een klacht of melding kunt u terecht bij het klachtmeldingssysteem van Roelofs via
http://bolsward.meldhetroelofs.nl.

Wij hopen op uw begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden. Houd voor meer informatie en de stand van zaken deze website in de gaten. relevante downloads

* Fasering binnenstad.pdf (498,55 KB)

* Asfaltwerkzaamheden.pdf (1,82 MB)

Zie het origineel