Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 19-10-2010

Politie arresteert vierde verdachte overval Made

MADE / OOSTERHOUT: De politie heeft een vierde verdachte opgepakt naar aanleiding van een gewapende overval bij een juwelier in de Marktstraat in Made.
Deze 23-jarige inwoner van Eindhoven wordt verdacht van
medeplichtigheid bij de bewuste overval.

De overval vond plaats op zaterdagmiddag 2 oktober 2010 rond 15.00 uur, waarbij drie daders er vandoor gingen met diverse sieraden. Na de overval reden de daders weg in een auto. Tijdens hun vlucht kwamen ze op de Weststadweg / Energieweg in botsing met een politieauto, toen ze werden klemgereden. De drie overvallers gingen er te voet vandoor er werden na een uitgebreide zoekactie getraceerd en aangehouden. De agenten kregen bij de zoekactie ondersteuning van een
politiehelikopter en hulp van diverse burgers die reageerden op een SMS-Alert bericht. De zoekactie leidde tot de aanhouding van drie verdachten, afkomstig uit Eindhoven (19, 21, 25 jaar). Het trio is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en zit momenteel nog vast.
Het rechercheteam kwam op het spoor van nog een vierde verdachte. Deze 23-jarige man werd maandag 18 oktober in Eindhoven opgepakt en wordt a.s. donderdag voor de rechter-commissaris geleid.

Vlam in de pan bij McDonalds

WAALWIJK: Op maandagmiddag 18 oktober 2010 spoedden brandweer en politie zich rond 17.30 uur naar de McDonalds vestiging aan de Van Andelstraat in Waalwijk voor een binnenbrand. Door het doortastende optreden van het personeel waren de aanwezige bezoekers snel
geëvacueerd. Ook de gaskraan was al dicht gedraaid. Het vuur was ontstaan in de friteuse en in korte tijd was er sprake van een behoorlijke rookontwikkeling in het restaurant. Er raakte niemand gewond. Het restaurant liep behoorlijke schade op en werd na de bluswerkzaamheden gesloten voor het publiek.

Twee gestolen auto's in brand gestoken

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 18 oktober op dinsdag 19 oktober 2010 brandden in Oosterhout twee personenauto's uit. Het ging in beide gevallen om gestolen auto's.

Aan het Strausshof brandde rond 04.00 uur een rode Opel Astra uit. De auto was vorige week gestolen vanuit de Boerhaavelaan en afgelopen vrijdag terug gevonden aan het Strausshof. De politie informeerde de eigenaar over het terugvinden van de auto en verzocht hem om zijn auto op te halen uit het Strausshof. Dat was tot op heden echter nog niet gebeurd en afgelopen nacht ging zijn auto alsnog in vlammen op. Een half uur later (04.30 uur) was het raak in de Papaverstraat. Daar stond een zwarte Opel Astra in brand. Het voertuig was vorige week donderdag gestolen vanaf Paterserf.
Volgens omwonende van de Papaverstraat stond de auto al enkele dagen bij hen in de straat geparkeerd. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting. Gezien de diverse overeenkomsten houden beide gevallen verband met elkaar.

Woninginbrekers nemen twee auto's mee

DONGEN: Bij een woninginbraak aan de Monseigneur Ariensstraat in Dongen namen de inbrekers twee personenauto's mee. Dat gebeurde in de nacht van maandag 18 oktober op dinsdag 19 oktober 2010. Bij de woninginbraak werden de autosleutels buitgemaakt van een beige Audi A4 (kenteken 79-KVK-1) en zwarte BMW 320D (kenteken 45-NDJ-1).
De inbrekers kwamen het huis binnen door gaatjes te boren in een raamkozijn. Via de boorgaten konden de raamgrendels geopend worden. Naast de sleutelbossen werden ook een laptop en een handtas gestolen. Na de inbraak gingen de criminelen er met de twee auto's vandoor. De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de beide auto's internationaal als gestolen voertuigen.

Bij twee andere inbraken in Dongen (Gen. Maczekstraat en Mies van der Rohestraat) waren de inbrekers vermoedelijk uit op de sleutels van een Audi A6 en een Porsche Cayenne. In beide gevallen konden de inbrekers de autosleutels niet vinden.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Door rood op de Midden Brabantweg: boete 160,-

KAATSHEUVEL: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielden maandagavond 18 oktober 2010 een roodlicht controle op de Midden-Brabantweg bij de kruising met de Europalaan (bij het Efteling Hotel). Daarbij werd tussen 16.30 uur en 20.45 uur het verkeer komende vanuit de richting Tilburg gecontroleerd.

In totaal reden 13 automobilisten door rood licht. Ze kregen allemaal een bekeuring van 160,-

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit
wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-10-2010 17:22 | © Regio Midden en West Brabant |