ChristenUnie



Voorzitter Piet Rietveld neemt afscheid van ChristenUnie Amstelveen

dinsdag 19 oktober 2010 17:00 Na ruim vijftien jaar trouwe dienst, neemt voorzitter Piet Rietveld (57) afscheid van ChristenUnie Amstelveen. Rietveld heeft om persoonlijke redenen besloten dat het tijd was voor 'iemand anders' om het stokje over te nemen. Onder zijn leiding is de ChristenUnie stevig op de kaart gezet in Amstelveen. In maart 2010 heeft de partij een wethouder geleverd. De beoogde opvolger van Rietveld is landelijk campagnestrateeg Shahied Badoella (44), directeur Communicatie en Voorlichting van de ChristenUnie.

Shahied Badoella is voorgedragen door het lokale bestuur als nieuwe voorzitter. Badoella is een 'sterke kandidaat' , aldus Rietveld. "Hij is nauw betrokken bij de landelijke politiek en campagne van de ChristenUnie. Dat zal goed van pas komen."

In 2006 werd Badoella aangetrokken als communicatiespecialist voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij heeft sindsdien zijn stempel gezet op alle verkiezingscampagnes van de ChristenUnie, zowel landelijk als lokaal. Tegenwoordig is hij directeur Communicatie en Voorlichting van de partij. Badoella heeft veel managementfuncties bij de gemeente Amsterdam gehad.

Rietveld gelooft dat Badoella echt de nodige versteviging zal bieden aan de kiesvereniging van Amstelveen. "Het is best spannend in deze raad. We hebben een kleine fractie en maar een kleine meerderheid als college. Dat vraagt om een goede coördinatie van het raads- en collegewerk door de voorzitter. "

Badoella is erg enthousiast over zijn kandidatuur in zijn eigen woonplaats. "Ik wil samen met deze sterke fractievoorzitter en wethouder de ChristenUnie voortbouwen op het goede werk van Piet Rietveld. Wij zitten boordevol met goede plannen voor Amstelveen." Op de ledenvergadering van 27 oktober wordt gestemd over de opvolging.

Vertrek
Als één van de hoogtepunten van zijn tijd als voorzitter, noemt Rietveld het jaar 2006 waarin de ChristenUnie voor de eerste keer een raadslid leverde in Amstelveen. Een ander hoogtepunt beleefde hij in maart 2010, toen de ChristenUnie met één wethouder (Jacqueline Koops-Scheele) toetrad tot de coalitie met VVD, CDA en de lokale partijen OCA en BBA.

Rietveld vindt het na vijftien jaar voorzitterschap tijd om ruimte te maken voor iemand anders: "Ik wil voor mezelf weer ruimte op de agenda creëren en meer tijd hebben voor recreatieve dingen." Rietveld is ook hoogleraar Transport Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.