Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 40

Vanaf week 43 start Bureau Stadstoezicht met een gerichte controle op uitstallingen van winkelpanden in de Huesmolen. De toezichthouders informeren de winkeliers vooraf. De controles zijn bedoeld om samen met de winkeliers te zorgen voor een veilig en opgeruimd aanzien van het winkelcentrum. Bureau Stadstoezicht controleert ook het op een goede manier aanbieden van huisvuil. De meeste mensen plaatsen hun vuilnis netjes in de ondergrondse afvalcontainers. Maar een enkeling dumpt zijn vuilniszakken naast de containers. Dit zorgt voor een rommelige aanblik, waardoor de buurt vervuild. Dit wekt ook ergernis op bij de rest van de buurt. Tijdens een controle kregen twee vervuilers een boete. Deze kan oplopen tot 60 euro.

Voetgangersgebieden Een ander aandachtspunt voor Bureau Stadstoezicht is het optreden tegen fietsen en brommen in het voetgangersgebied. Bij zeven controles op het Grote Noord en het Betje Wolffplein kregen 18 mensen een bekeuring. De bezoekers van winkelcentra en winkelgebieden willen veilig rond kunnen lopen, zonder dat zij door fietsers gehinderd worden. Daarom surveilleert Bureau Stadstoezicht regelmatig in de Hoornse winkelgebieden.

Parkeerklachten Bij Bureau Stadstoezicht komen regelmatig klachten binnen over parkeerovertredingen. Mensen ergeren zich aan anderen die geen parkeerkaartje kopen. Ook klagen bewoners over bezoekers die op vergunninghoudersplekken staan. Tijdens een gerichte parkeeractie in de binnenstad schreven de inspecteurs 9 boetes uit. De komende maanden gaat Bureau Stadstoezicht verder met gerichte acties voor controles in de vergunninggebieden. Dit na de vele klachten uit deze gebieden.