Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Presentatie eindbeeld eendenkooi Glimmen

Verscholen tussen hoge bomen ligt, op het landgoed `Huis te Glimmen', een oude eendenkooi. Staatsbosbeheer heeft in samenwerking met MD Landschapsarchitecten en een aantal actieve gebruikers van het gebied nagedacht over het toekomstbeeld van de eendenkooi. U bent van harte uitgenodigd om het resultaat hiervan te zien en mede te bepalen welk toekomstbeeld het meest passend is voor de eendenkooi en de naastgelegen recreatieweide. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 19 oktober om 19.30 uur in Dorpshuis De Groenenberg in Glimmen. De avond wordt voorgezeten door de gemeente Haren.

Op 24 juni zijn de scenario's `herstel' en `herstel met variant de kooi in' gepresenteerd. Er was veel discussie over de gevolgen van de maatregelen. Welk beeld ontstaat er en hoe wordt er gewerkt? Daarvóór heeft Staatsbosbeheer al een aantal mogelijke toekomstbeelden gepresenteerd, maar om een goede keuze te kunnen maken wilden de belangstellenden meer informatie over de bomen, planten en dieren die er momenteel voorkomen, en hoe er gewerkt zal gaan worden. Daarom is afgesproken om dit onderdeel te bespreken als er een goede inventarisatie is gemaakt van de huidige situatie en dit aan de hand van foto's besproken kan worden.

Als u vooraf al vragen heeft kunt u contact opnemen met Jori Wolf van Staatsbosbeheer, 050 - 7074475 of 06 - 51416963. Datum: 19 oktober 2010, 19.30 uur Dorpshuis De Groenenberg, Glimmen.