Gemeente Boekel


Subsidie voor poelen, bosjes, knotbomen en wandelpaden

foto 1 bij persbericht infoavond in Perekker

Dinsdagvond 19 oktober 20.00 uur: informatiebijeenkomst in de Perekker

De gemeente Boekel is er klaar voor. Sinds kort kunnen ondernemers in het buitengebied de veldcoördinator inschakelen voor stimulering van natuurbeheer en -ontwikkeling. In de gemeente Boekel gaat het Groenblauw stimuleringskader van start. Boekel doet dit samen met de gemeenten Sint Anthonis, Veghel en Boxmeer. Dit stimuleringskader biedt tal van subsidiemogelijkheden voor onderhoud en aanleg van natuurelementen op het boerenland. Gemeenten, provincie Noord-Brabant en het waterschap dragen zorg voor natuur, landschap en recreatie. Daarom stellen ze gezamenlijk voor Boekel een bedrag van ⬠99.600,- beschikbaar in de periode 2010-2014. Bovendien zorgen ze voor een goede begeleiding. Veldcoördinator Gerald Willemsen van Veldloket Raamvallei en Oost-Brabant is het aanspreekpunt. Op 19 oktober is er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in de Perekker (Mezenlaan 20). Iedereen is welkom.

foto 2 bij persbericht infoavond in Perekker Eerlijke regeling met faire vergoedingen

Het uitgangspunt voor het Groenblauw stimuleringskader is dat aanvragers aanspraak kunnen maken op reële vergoedingen. Dat wil zeggen dat vergoedingen voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapselementen marktconform zijn. Ook het niet kunnen telen van landbouwgewassen wordt vergoed, evenals de waardedaling voor de ondergrond van vaste elementen als poelen, bosjes en heggen. Het Groenblauw stimuleringskader biedt diverse aantrekkelijke pakketten per gebied. De vergoeding voor onderhoud en inkomstenderving loopt voor zes jaar en geldt alleen in de door de gemeenten aangewezen gebieden. De regeling is opengesteld tot en met 2014.

Geïnteresseerd?

Bij het Veldloket Raamvallei en Oost-Brabant draait alles om agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Daarom past de veldcoördinatie ook perfect bij een organisatie als Areal-agro: verantwoordelijk en betrokken. De veldcoördinator Gerald Willemsen gaat grondeigenaren en
-gebruikers begeleiden met de aanvragen voor natuur- en landschapsbeheer vanuit het Groenblauw stimuleringskader.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met:

Gerald Willemsen, Veldloket Oost-Brabant en Raamvallei, Maurikstraat 27, 5453 NA Langenboom.

0486 - 432070/ 06 - 22468228