Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 oktober 2010

Persbericht

Enquête Stichting Woekerpolis Claim
ACHTERBAN VOLMONDIG EENS MET REGELING ACHMEA

De Achmea-achterban van Stichting WPC (Woekerpolis Claim) is met zeer ruime meerderheid akkoord met de compensatieregeling die op 15 september jongstleden met de verzekeringsmaatschappij is gesloten. Uit een enquête die de stichting de afgelopen weken heeft gehouden, blijkt dat 98,4% van de stemmers de overeenkomst steunt. Voorzitter Jasper van Schaaik van WPC: "Dit zijn de houders van een polis bij een grote verzekeraar die het langst hebben moeten wachten op een regeling. Nu zij die zo overduidelijk goedkeuren, kan het akkoord ook daadwerkelijk in werking treden. Ik ervaar het als een opsteker voor WPC dat de achterban zo positief reageert en dat in zo'n groten getale."

De respons op de enquête is met bijna 81% zeer hoog: 12.870 donateurs met een polis bij Achmea of één van haar maatschappijen hebben eraan meegedaan. Van hen stemmen 12.668 mensen voor de regeling en 202 tegen. Met de stemming achter de rug krijgen alle deelnemers - voor of tegen - binnenkort ¤ 50 op hun rekening overgemaakt. Dat bedrag bestaat uit de teruggave van de donatie aan WPC van ¤ 29,95 en een extraatje, uit dank voor de steun aan de stichting.

WPC gaat zich nu richten op de uitvoering en het toezicht op de naleving van het akkoord met Achmea. Daaronder vallen zo'n 800.000 polissen van onder meer de labels Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avro, RoZeker en Twenteleven. In het akkoord zijn afspraken gemaakt over maximering van de kosten en een ongelimiteerde pot voor een aanvullende compensatie voor schrijnende gevallen. Daarnaast verplicht Achmea zich om klanten met een beleggingsverzekering de mogelijkheid te bieden om kosteloos over te stappen naar een goedkoper product.

Binnen een aantal maanden zal de verzekeraar aan alle klanten die daarvoor in aanmerking komen, een persoonlijk compensatievoorstel doen op basis van de getroffen regeling. Ook als de klant akkoord gaat met het gebodene, verleent hij of zij geen kwijting aan Achmea. De individuele polishouder kan een voorstel dus accepteren met behoud van rechten.