Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rene Hermes VP Marketing bij softwareleverancier alfabet

Amsterdam, 19 oktober 2010 --- alfabet Inc., softwareleverancier van strategische IT-planning- en IT-managementoplossingen, kondigt vandaag aan dat Rene Hermes is aangesteld als vice president Marketing. Hij is verantwoordelijk voor alfabet's marketingstrategie om marktleiderschap te realiseren.

'We zijn verheugd dat Rene ons leiderschapsteam versterkt', zegt Erik Masing, CEO en oprichter van alfabet. 'Rene beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en enterprise software. Hij zal de uitvoering van alfabet's groeipad dan ook vorm gaan geven en heeft tot doel het marktaandeel van alfabet te vergroten. alfabet levert business IT-managementoplossingen die de manier waarop enterprise organisaties hun IT-portfolio beheren radicaal verandert.'

alfabet kan bouwen op de vijftien jaar ervaring van Hermes op het gebied van enterprise software marketing in meerdere verticale markten. Voorafgaand aan zijn komst naar alfabet was hij vice president Marketing bij web content management leverancier CoreMedia. Daarvoor bekleedde Hermes diverse wereldwijde business development- en marketingfuncties bij bedrijven zoals Definiens, Genesys Telecommunications Laboratories en Progress Software.

'Mede gezien het sterke team en de innovatieve technologie, geloof ik dat het bedrijf klaar is voor zijn volgende grote successen', aldus Hermes. Hij maakt zijn entree in het bedrijf na een recordkwartaal. De omzet steeg in de afgelopen periode van 12 maanden met 20 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze periode eindigde op 30 juni 2010.

Over alfabet (www.alfabet.com)

alfabet stelt bedrijven in staat IT-initiatieven te analyseren, controleren en af te stemmen op business prioriteiten. Zijn planningIT® software is uniek in het koppelen van business prioriteiten en IT returns aan huidige en toekomstige initiatieven. Concurrerende oplossingen bieden modeling of repository functies met een statische visie op prioriteiten, architectuur en infrastructuur. alfabet biedt een holistische, geïntegreerde benadering gericht op samenwerking. De oplossingen bieden continu transparantie in hoe IT- en businessinformatie, processen en rollen veranderen en hoe ze beheerd moeten worden.

Het bedrijf bedient een gebruikersgemeenschap van 40.000 IT-professionals in meer dan 40 landen verspreid over een verscheidenheid aan industrieën waaronder de automobielindustrie, financiële dienstverlening, telecommunicatie en de logistieke en high-tech sector. Tot het klantenportfolio behoren internationale organisaties zoals Credit Suisse, Munich Reinsurance, BMW, AXA Winterthur, Deutsche Bahn, MOHH en T-Systems. alfabet is opgericht in 1997 en gevestigd in Berlijn. Het Amerikaanse hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge, Mass en het Aziatische in Singapore.

Alle bedrijven en producten die worden genoemd zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaar.