Ingezonden persbericht

British Telecom kiest voor multinational-oplossing ADP

Rotterdam, 19 oktober 2010 - British Telecom kiest voor de internationale Payroll oplossingen van ADP. De Britse telecomprovider besteedt de salarisverwerking van meer dan 16.000 werknemers in meer dan 45 landen uit aan de salaris- en HR-dienstverlener.

Met de oplossing van ADP voor multinationals voldoet British Telecom aan de diverse wet- en regelgeving die geldt voor salarisverwerking in verschillende landen. De oplossing ondersteunt meerdere talen en verschillende valuta en integreert volledig met het internationale HR-informatiesysteem van British Telecom. Daarmee verzorgt het niet alleen de salarisverwerking voor werknemers van de telecomprovider over de gehele wereld, het systeem voorziet de organisatie ook van strategische managementinformatie.

"De oplossing biedt onze medewerkers en vestigingen over de hele wereld toegang tot de kennis en expertise van ADP," zegt Andrew Kemp, Group Controller bij British Telecom. "Het systeem levert geconsolideerde managementinformatie, die ons in staat stelt ons meer te richten op onze kernactiviteiten."

"Onze oplossing voor salarisverwerking voor multinationals biedt British Telecom de informatie die nodig is om gefundeerde beslissingen te maken," zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur bij ADP Nederland. "Daarmee ondersteunt ADP British Telecom bij het behalen van zijn strategische doelen."

Over ADP

1,4 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. ADP Nederland is al meer dan vijftig jaar salaris- en HR-dienstverlener voor bedrijven, overheden, non-profitorganisaties en zorginstellingen. Anno 2010 is het bedrijf met een omzet van 94 miljoen euro een van de grootste spelers in zijn sector. De salaris- en HR-dienstverlener heeft vestigingen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Circa 650 medewerkers maken zich sterk voor het verlenen van ADP Outservice: het effectief en efficiënt ondersteunen of zelfs uit handen nemen van processen voor de klant, de overtreffende trap van outsourcing en service. Wereldwijd is ADP met een omzet van negen miljard US$ marktleider in geïntegreerde oplossingen voor salarisverwerking, personeels- en excassoadministratie en HR-vraagstukken. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een Triple A-rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Over British Telecom
British Telecom plc (LSE: BT.A), actief in meer dan 170 landen, is een van de leidende providers van communicatieoplossingen en -diensten ter wereld. Onder de hoofdactiviteiten van het bedrijf vallen netwerk IT-diensten, plaatselijke, nationale en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige breedband- en internetproducten en -diensten.
Noot voor redacties