Persbericht

19 oktober, 2010

Alcatel-Lucent's nieuwste 10Gigabit Ethernet switch zet nieuwe standaard voor capaciteit, port dichtheid en energieverbruik

OmniSwitch 10K biedt organisaties een verbeterde benadering van hun bedrijfskritieke netwerken

Alcatel-Lucent kondigt deze week de wereldwijde beschikbaarheid aan van een krachtige nieuwe 10 Gigabit Ethernet (10GigE) enterprise switch. De switch zet een nieuwe standaard op het gebied van non-blocking switchcapaciteit, port density, lager stroomverbruik en prijs per port. De OmniSwitch 10K Modular LAN Chassis (http://enterprise.alcatel-lucent.com/omniswitch10K) is het eerste product uit een nieuwe generatie netwerkinfrastructuur oplossingen dat Alcatel-Lucent's benadering van 'Application Fluent Networks' realiseert.

Een 'Application Fluent Network' is een geoptimaliseerd netwerk dat real-time applicaties van hoge kwaliteit levert aan gebruikers binnen organisaties. Dankzij de intelligentie van de OmniSwitch 10K profiteren organisaties van een netwerk dat dynamisch wordt afgestemd op gebruikers, applicaties, apparatuur en locatie. Dit alles resulteert in verbeterde diensten voor gebruikers evenals gestroomlijnde activiteiten en lagere beheerkosten voor de IT-afdeling. Tevens besparen organisaties op initiële investeringen, omdat de gemiddelde prijs per non-blocking port van de OmniSwitch 10K aanzienlijk lager ligt dan bij vergelijkbare switches.

Op het gebied van non-blocking switchcapaciteit, port density en energie-efficiëntie levert de OmniSwitch 10K tot vier keer hogere performancestandaarden in het hart van bedrijfskritische netwerken. Verder biedt de switch een wire rate switching capaciteit van vijf terabit per seconde, ondersteunt 256 10GigE-ports en heeft de laagste energieconsumptie op de markt - met minder dan 1,5 watt per non-blocking Gbps-port. De OmniSwitch 10K gebruikt een unieke wachtrijtechnologie waarmee de optimale levering van toepassingen wordt beheerd en netwerkverkeer wordt geprioriteerd.

"Momenteel zien organisaties zich geconfronteerd met een grote hoeveelheid apparatuur voor hun eindgebruikers", aldus Nicolas De Kouchkovsky, CMO Alcatel-Lucent voor Enterprise business. "Daarnaast gelden er strenge voorwaarden om real-time gevoelige communicatietoepassingen, zoals video-conferencing, ter beschikking te stellen aan gebruikers. Het is niet langer voldoende om alleen extra bandbreedte te bieden. Onze OmniSwitch 10K komt met een oplossing voor deze problemen door middel van intelligent beheer van beschikbare middelen en applicaties op basis van een vereenvoudigde netwerkarchitectuur en dynamisch beheer van policies."

Application Fluent Networks
Met een nieuwste generatie netwerkinfrastructuurproducten introduceert Alcatel-Lucent tevens een nieuwe benadering van bedrijfskritische netwerken: het 'Application Fluent Network'. Application Fluent Networks zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerservaring op het gebied van real-time applicaties. Daarnaast is het eenvoudiger in gebruik voor IT- en netwerkmanagers. Dit wordt bereikt met een vereenvoudigde en bestendige netwerkarchitectuur die sneller is en een ingebouwde beveiliging heeft. Om de productiviteit van de eindgebruiker te verhogen biedt een Application Fluent Network geautomatiseerde instellingen om applicatielevering aan te passen op basis van profielen, policies en context. Application Fluent Networks bieden ook gestroomlijnde bedrijfsvoering dankzij geautomatiseerde configuratie en lager energieverbruik.

"Virtualisatie, cloud computing en de toenemende hoeveelheid apparaten die op het netwerk verschijnen, zorgen voor meer complexiteit bij het leveren van applicaties", zegt Mark Fabbi, vicepresident van Gartner. "Er is een vlakker netwerk nodig dat ontworpen is om weerbaarder te zijn, minder vertragingen heeft en makkelijk te beheren is. In essentie moeten organisaties hun medewerkers kwalitatief hoogwaardige toepassingen leveren die aangepast worden aan de gebruiker, applicatie en het apparaat dat in gebruik is."

Dynamic Tour
Alcatel-Lucent heeft de OmniSwitch 10K tijdens de Dynamic Tour in Utrecht op 13 en 14 oktober gepresenteerd. Daarnaast wordt het product ook in Brussel gepresenteerd op 27 en 28 oktober.

Voor meer informatie over de Dynamic Tour:
http://www.dynamicenterprisetour2010.com/Utrecht en http://www.dynamicenterprisetour2010.com/Brussels

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) biedt oplossingen waarmee service providers, ondernemingen en overheden diensten op het vlak van spraak, data- en videocommunicatie kunnen verlenen aan eindgebruikers. Als marktleider in vaste, mobiele en geconvergeerde breedband networking, en in IP-technologie, -toepassingen en -diensten, biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die communicatiediensten mogelijk maken voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Met vestigingen in meer dan 130 landen, is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. De onderneming beschikt over de meest ervaren mondiale serviceteams op de markt en over één van de grootste organisaties voor onderzoek, technologie en vernieuwing binnen de telecommunicatiemarkt. Alcatel-Lucent behaalde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Meer informatie over Alcatel-Lucent is te vinden op www.alcatel-lucent.com http://www.alcatel-lucent.com> .