De psycholoog is er voor de cliënt, maar wie is er voor de psycholoog


De laatste cliënt: een roman van Judith van den Hul

VALKENBURG AAN DE GEUL/APELDOORN, 20101019 -- Een eenvoudige brief heeft een enorme impact. Rachel raakt de controle kwijt. Hoe kan ze zo haar cliënten nog helpen? Heeft ze zelf geen hulp nodig? Ze blijft keihard doorwerken. Ze besluit dat ze niet langer toeschouwer wil zijn van andermans gebeurtenissen. Ze wil zelf leven...

Beste Geert,

In de 35 jaar dat ik hier op aarde ben, reageer ik voor het eerst op een contactadvertentie. (...) Ik ben psychologe en ik werk in een gezondheidscentrum. Naast mijn werk lees en wandel ik graag (...) Ik hou van zingen, met of zonder glas wijn. Vier jaar geleden verbrak ik mijn relatie. Nu heb ik een leuk huis, een boeiende en vermoeiende baan en een paar goede vrienden. Eigenlijk ben ik best tevreden. 'Waarom reageer je dan?' vraag jij je misschien af, want zo veelzeggend was jouw advertentie niet. Nou, misschien daarom.

Groeten, Rachel

Lees De laatste cliënt en mijmer over je eigen leven. Is je leven vergelijkbaar met dat van Rachel? Hoe zou het er uitzien als je de controle los zou laten? Wanneer wordt het tijd je leven te veranderen? Wanneer zie je in dat het in het leven niet om geld, materie of status gaat, maar om de mensen om je heen? Deze roman gaat over écht zien...

Judith van den Hul (1966) debuteert met De laatste cliënt. Ze begon met een studie journalistiek, maar ging vervolgens fysiotherapie studeren. Ze werkte tien jaar als fysiotherapeute en gooide daarna het roer radicaal om: ze ging als communicatie-adviseur werken en ging op freelance basis schrijven.

Van den Hul beheerst de kunst van het opbouwend vertellen. De climax van haar verhaal is nooit te raden. Haar werk is spannend en het bevat veel humor en een vleugje romantiek, zonder het realisme uit het oog te verliezen.

Uitgeverij Lemmens BV