InvoiceReady voor automatisering crediteurenafdelingen Midden- en KleinBedrijf

InvoiceReady maakt papier en handmatige spreadsheets overbodig, spaart tijd en geld én verbetert inzicht in financiële verplichtingen

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20101019 --

Basware introduceert met InvoiceReady een nieuwe dienst voor het Midden- en Kleinbedrijf en is het resultaat van 25 jaar ervaring op het gebied van factuurautomatisering die nu als workflowoplossing wordt aangeboden. De dienst biedt een volledig controleerbaar en papierloos traject, zowel voor als na de betaling, waarbij het een duidelijk overzicht geeft van de uitgaven en in lijn zijn met lokale en internationale financiële wetgeving.

Een wereldwijd onderzoek onder crediteurenafdelingen eerder dit jaar concludeerde dat scannen en data entry de meest tijdverslindende en foutgevoelige elementen zijn binnen het factureringsproces, en 60% van de financiële professionals van mening is dat automatisering het aantal betaling- en boekhoudkundige fouten tot een minimum kan beperken. Basware InvoiceReady is meteen toepasbaar voor de financiële professional wanneer de oplossing is geïnstalleerd. Hieronder vallen onder meer invoice scanning, datamigratie, real-time workflow tracking, reiskosten- en uitgavenmanagement en een archiveringsdienst die ook per transactie betaald kunnen worden.

“Het MKB heeft belang bij het beperken van handmatige, papieren processen. En ondernemers in dit segment realiseren zich terdege dat automatisering deze problemen kan wegnemen”, zegt Henry Ijams, Managing Director van PayStream Advisors. “60% van deze bedrijven geeft aan dat hun crediteurenafdelingen inefficiënt is door de aanwezigheid van een papieren factuurproces. En nog erger: 55% betaalt zijn rekeningen te laat en mist kortingen vanwege gedecentraliseerde processen én het ontbreken van automatisering. De mogelijkheden voor organisaties met een papieren factuurproces zijn legio.”

“Al vele jaren helpt onze technologie en kennis van factuurautomatisering grote organisaties wereldwijd om gebruik te maken van deze voordelen”, zegt Esa Tihilä, Senior Vice President van Basware. “Met InvoiceReady bieden we deze zelfde soort dienst aan het MKB als een pre-packaged, makkelijk-in-gebruik en on-demand dienst. Hiermee ervaren zij zelf de overstap van een lastig proces naar een toegevoegde waarde voor het bedrijf door het verbeteren van de zichtbaarheid in de cash flow.”

Meer informatie over Basware InvoiceReady is te vinden op www.invoiceready.basware.com

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten, een miljoen gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners.