Gerrit Zalm tekent persoonlijk kredietovereenkomst met ITB-Kwadraat


Financiering tweede datacenter ITB-Kwadraat op de Ecofactorij in Apeldoorn

DEVENTER, 20101019 -- Gisteren hebben Gerrit Zalm, voorzitter raad van bestuur ABN-AMRO en ondernemer Niels Hensen van ITB-Kwadraat uit Deventer een handtekening gezet onder de Kredietovereenkomst, welke onderdeel is van de financiering van het nieuw te bouwen tweede datacenter van ITB-Kwadraat.

In deze overeenkomst van 7 miljoen is gebruik gemaakt van de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO). Deze overheids garantie stelt ITB-Kwadraat in staat de uitbreiding met een tweede datacenter te realiseren, ondanks het huidige economische klimaat.

De techniek van het in de eerste fase 6 Megawatt en 1.500 vierkante meter grootte datacenter is innovatief, onder andere door toepassing van niet eerder in Nederland toegepaste koeltechnieken. Daarnaast is bij het gebouwontwerp door de architect expliciet rekening gehouden met de wensen van ITB-Kwadraat om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Om dit alles te kunnen realiseren is samenwerking gezocht met op hun vakgebied innovatieve toeleveranciers. Dit heeft geleid tot een modulair, slim en innovatief ontwerp met een boven gemiddeld hoge kwaliteit met zeer lage operationele kosten.

De locatie op de Ecofactorij in Apeldoorn is bewust gekozen. Zo wordt rekening gehouden met een wisselwerking met de toekomstige voorzieningen op de Ecofactorij (windmolens, biogasturbine, mestverbranding) maar ook teruglevering van warmte en mogelijk electrische energie uit biodiesel. Doelstelling is (vooruitlopende op de gemeente Apeldoorn) de Ecofactorij als eerste industrieterrein in Nederland energie neutraal te laten opereren. Het ITB-Datacenter zal hier een bijdrage aan kunnen gaan leveren.

De nu gefinancierde eerste fase van het ITB-Datacenter in Apeldoorn zal eind 2011 operationeel zijn.

ITB-Kwadraat