Gemeente Halderberge


Informatieve bijeenkomst Buitengebied

Vragen en dilemma's centraal

Op verzoek van en in samenwerking met het bestuur van de ZLTO organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over het Buitengebied. De bijeenkomst is openbaar en bedoeld voor alle agrariërs in het buitengebied van Halderberge.

De bijeenkomst vindt plaats in Fidei et Arti, Pastoor Hellemonsstraat 1 in Oudenbosch op dinsdagavond 19 oktober 2010 om 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst staan de vragen en dilemma's, bezien vanuit de agrarische ondernemer, centraal. Waar lopen zij tegen aan, wat is wel en niet mogelijk, hoe denkt de gemeente om te gaan met knelpunten? Vanuit de gemeente is verantwoordelijk wethouder J. Akkermans en projectleider C. Paul aanwezig.

Voorontwerp ter inzage
De gemeente is al enkele jaren bezig met de voorbereidingen van een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. Na de bouwblokinventarisatie eerder dit jaar is nu een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld.

Werkgroep raad
Voor die tijd komt een werkgroep van de raad bijeen om het voorontwerpplan te bespreken. In de werkgroep van de raad hebben 5 raadsleden zitting. Zij denken mee over het nieuwe beleid (welke uitgangspunten gelden voor het bestemmingsplan) maar ook over de uitwerking van een aantal benoemde concrete knelpunten. Deze maand komt de werkgroep 2 keer bijeen (7 en 18 oktober). Het advies van de werkgroep wordt aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd en al of niet verwerkt in het voorontwerp bestemmingsplan.

Het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan zal uiteindelijk door de raad moeten plaatsvinden. Volgens de planning stelt de raad in het eerste kwartaal van 2011 het ontwerpplan vast en tegen de zomer het definitieve plan.