Ingezonden persbericht


Neede niet klaar voor glasvezel
Glashart stopt met vraagbundeling

19 oktober Neede - Glashart Neede heeft samen met de initiatiefgroep "Neede op Glasvezel" en de service providers Lijbrandt, Concepts ICT en Kick XL in de afgelopen maanden Needenaren proberen warm te maken voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het mocht echter niet baten. Vandaag maakt Glashart Neede bekend dat de noodzakelijke score van 35% van het aantal huishoudens in Neede, ondanks een verlenging, niet is gehaald.

"We zijn blijven steken op ongeveer 25% zegt Henk Holtrigter, project manager en woordvoerder bij Glashart. Dit percentage aanmeldingen is echt te laag om op een economisch verantwoorde manier glasvezel aan te leggen. Na de verlengingsperiode zijn er nog enkele aanmeldformulieren binnengekomen. Dat heeft de score maar met een paar procent omhoog gebracht. We blijven dus duidelijk achter bij het gewenste percentage van 35%."

Kans van slagen
Henk Holtrigter: "Aan het begin van 2010 zijn we benaderd door Ard Eijsink van de initiatiefgroep "Neede op glasvezel" en eigenaar van Electroworld. Ard had het idee dat in Neede het glasvezelnetwerk net zo welkom zou zijn als in Ruurlo. Dit hebben wij met een eerste kaartenactie geïnventariseerd. De respons was dusdanig hoog dat Glashart samen met service providers Concepts ICT, Lijbrandt en Kick XL besloten hebben een zogenaamde vraagbundeling te starten. Na het succes in Ruurlo dachten wij dat Neede een grote kans van slagen had."

Lokale betrokkenheid
Ard Eijsink, Fred Agterhuis en Herbert Wensink van de initiatiefgroep waren enorm betrokken bij het project. Eijsink zegt: "De bekendheid is groot, maar de behoefte om daadwerkelijk een abonnement af te sluiten is te klein gebleken. Daarmee is het financiële risico voor Glashart om het glasvezelnetwerk op dit moment aan te leggen te groot. Als ondernemer begrijp ik de keuze, maar ik ben wel bijzonder teleurgesteld dat het project nu voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt. Neede heeft een enorme kans voorbij laten gaan."

Abonnementen komen te vervallen
Alle betrokken partijen zijn zeer dankbaar voor de steun van de inwoners in Neede die wel een abonnement hebben afgesloten. Deze abonnementen komen, nu het netwerk niet wordt aangelegd, te vervallen. De betrokken service providers zullen de inwoners hiervan nog schriftelijk op de hoogte van stellen.

EINDE BERICHT