Ingezonden persbericht


Een website vol met buitenspelen

Je bent acht jaar oud en je wilt buitenspelen. Wat ga je doen? Ga je levend kegelen in het bos of liever speuren naar sporen van wilde zwijnen? Speel je de parapluquiz? Of ga je met de boswachter op pad, braakballen pluizen of lekker knutselen met blaadjes en kastanjes? Het kan allemaal! Staatsbosbeheer heeft de kinderwebsite in een nieuw jasje gestoken en volgestopt met weetjes, tips en info. Dus ga naar www.buitengidsvoorkids.nl en hup: NAAR BUITEN!

Op de website staan veel leuke, leerzame en interessante informatie voor kinderen. Zo vinden ze er verschillende spellen die ze in het bos kunnen spelen: van vlaggenroof tot levend kegelen. Je kunt ook speurtochten downloaden om uit te printen en mee te nemen Naar Buiten. Bovendien vind je er allerlei natuurweetjes en informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Voor school is de site dus ook erg handig!

Stel je vraag aan de boswachter
Waar zijn de slakken in de winter? Waarom wordt het ene blaadje bruin en het andere rood? De boswachters van Staatsbosbeheer weten heel veel over de natuur. Dus als je iets wilt weten, mag je je vraag stellen in de rubriek Natuurweetjes. Je vraag en het antwoord van de boswachter komen natuurlijk op de website terug.

Ouders
Ook voor ouders is de vernieuwde website een bezoek waard. Zij vinden een activiteitenzoeker met allerlei dingen die ze per maand bij Staatsbosbeheer kunnen doen met de kinderen. Bovendien kunnen ze er ideeën voor sinterklaas- en kerstcadeaus opdoen, zoals het Buitenboek en de Knuffelboom van Staatsbosbeheer.