VerkeersInformatieDienst

EXTREEM ZWARE AVONDSPITS

19 oktober 2010, 18:12

De avondspits van dinsdag is een extreem zware spits geworden. Om 18:01 uur stond er 381 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. De grote hoeveelheden neerslag en een aantal ongevallen zijn de oorzaak van de extreme drukte.

Op de A9 richting Alkmaar zorgde een ongeval met meerdere personenauto's voor een afsluiting van alle rijstroken tussen Castricum en Akersloot. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid, maar het leverde wel een lange file op. De rijbaan is daar om 18:15 uur vrijgegeven.

De buitenring van de A10 heeft tijdens de spits bijna helemaal vol gestaan. Op het hoogtepunt van de spits stond daar 21 kilometer file.

Op de A15 Ridderkerk - Gorinchem is een vrachtwagen in brand gevlogen en daarom is de rechterrijstrook tussen Sliedrecht-Oost en Hardinxveld-Giessendam afgesloten. Tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam staat 14 kilometer verkeer stil en ook in de andere rijrichting is een lange file ontstaan.

Een ongeval op de A16 richting Antwerpen zorgt ook voor erg veel vertraging. Tussen Breda en het knooppunt Galder zijn twee rijstroken afgesloten en staat een lange file vanaf Breda-Noord. Rijkswaterstaat heeft voor het verkeer dat richting Antwerpen wil vanaf het knooppunt Klaverpolder een omleiding ingesteld. Men wordt geadviseerd om te rijden over de A17, de A58 en de A4 in de richting van Roosendaal en Bergen op Zoom.

Eerder vandaag gebeurde er op de A58 al een ongeval waarbij de weg werd afgesloten. Deze weg werd pas na 16:00 uur vrijgegeven.