Socialistische Partij

Geen ontduiking minimumloon

19-10-2010 * Bij Albert Heijn-vestigingen in heel Amsterdam is zaterdag door de SP actie gevoerd voor het behoud van het minimumloon. Het winkelend publiek werd voorzien van flyers van het Steuncomité Sociale Strijd met informatie over de mogelijkheid dat Albert Heijn kansarmen bij tewerkstelling onder het minimumloon zal gaan betalen. Dit kan in een proef met medewerking het stadsbestuur en op voordracht van de regering. Volgens velen een schandalige ontwikkeling.

Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt deelt flyers uit over de proef loondispensatie

De pilot van de gemeente Amsterdam maakt het mogelijk om mensen uit de bijstand en de sociale werkvoorziening werk te bieden tegen een inkomen onder het wettelijk minimumloon. De regering heeft deze proef bedacht om te bezuinigen op de WSW en uiteindelijk de maatregel landelijk door te voeren. Een ongewenste ontwikkeling die armoede in de hand werkt. Ondanks aandringen wil Albert Heijn zich niet uitspreken tegen deze proef - hoewel andere bedrijven dat wel deden.

De reacties van het publiek waren bemoedigend. Opvallend veel positieve reacties van jongeren die een duim omhoog staken. Veel van het wat oudere publiek wilde het niet geloven. Dit hoort niet en is onfatsoenlijk en asociaal. Anderen waren blij met dit brede initiatief dat onder anderen ook gedragen wordt door de FNV.

U kunt deze actie steunen. Ga naar www.ah.nl/klantenservice en vraag aan Albert Heijn de garantie dat iedereen die bij Albert Heijn werkt op zijn minst het minimumloon krijgt uitbetaald.