Gemeente Diemen


Ook uw bedrijf kan energie besparen!

Kom naar de bijeenkomst op donderdag 21 oktober.

Energie besparen is goed voor het milieu en voor de portemonnee. De energieprijzen zijn in de afgelopen 10 jaar met gemiddeld 10% per jaar gestegen. De prijzen van gas nog meer dan die van elektriciteit en in de komende jaren zal de prijsstijging naar verwachting niet minder worden.
Op donderdag 21 oktober a.s. organiseert de gemeente Diemen daarom in samenwerking met de Bedrijvenvereniging HID een informatiebijeenkomst voor alle Diemense bedrijven over energie besparen en het gebruik van duurzame energie. Het besparen van energie en het gebruik van duurzame energie passen in de gemeentelijke ambitie om in het jaar 2040 energieneutraal te zijn. Natuurlijk zijn er al Diemense bedrijven die goed invulling geven aan duurzaam ondernemen, maar het kan altijd beter. Met de informatiebijeenkomst wil de gemeente samen met de HID bedrijven aanmoedigen om energiebesparing en opwekking van duurzame energie verder op te pakken. Individueel, maar ook door middel van collectieve projecten. Vaak kan met simpele maatregelen al een forse energiebesparing worden gerealiseerd. Bedrijven die duurzaam willen ondernemen kunnen bijvoorbeeld zelf duurzame energie gaan opwekken door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Tijdens de informatiemiddag zal er algemene informatie worden verstrekt over subsidiemogelijkheden en is er persoonlijk advies op maat. Ook tonen enkele Diemense ondernemers een plan om te komen tot het opwekken van duurzame energie op de bedrijventerreinen Verrijn Stuart, De Sniep en Stammerdijk. Waar en wanneer
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 oktober a.s. van 15.30 tot 19.00 uur in Veilinghuis De Eland, Weesperstraat 110 in Diemen.

Aanmelden
Bedrijven kunnen zich aanmelden door een e-mail met uw naam en bedrijfsnaam te sturen aan p.arendse@diemen.nl. Na aanmelding ontvangt u nog nadere informatie over het programma.

---