Universiteit Twente

Cultuur: Expositie 'Bundeling'

21 oktober 2010

Donderdag 21 oktober zal om 16.00 door Joop Hassink, wethouder Cultuur van de gemeente Losser, de expositie Bundeling worden geopend. Op de expositie Bundeling is recent werk te zien van tien beeldend kunstenaars uit Losser en Overdinkel. Er wordt vanuit verschillende invalshoeken gewerkt, ieder in een eigen discipline en met een eigen beeldtaal.

Manon Leeflang toont minimalistisch geschilderde doeken waar verstilling de essentie is, vaak vanuit een niet voor de hand liggende hoek benaderd. Joka Boeke laat haar nieuwste monumentale werk zien, zitobjecten met de titel "op rozen zitten", uitgewerkt in een ongewoon kleurgebruik. De digitale fotografie van Betty Florians is vaak samengesteld uit meerdere foto's. Ze gebruikt graag vormen uit de natuur om een bepaald effect te bereiken.

Alie Kruse-Kolk schildert zoals ze is: direct en krachtig, op zoek naar de kern van de dingen door complexiteit te vereenvoudigen. Ton van der Zanden maakt hoofdzakelijk figuratieve bronzen beelden. De bewegingen worden zo vastgelegd dat het beeld als het ware gewichtloos wordt. Marian Elfink schildert voornamelijk in figuratieve stijl met de natuur in al haar facetten als inspiratiebron. In haar huidige werk komt ook de mens steeds meer in beeld.

Opvallend in de schilderijen van Anneke Vincenten is een gestileerde werkelijkheid met daarin monumentale elementen. Haar composities zijn evenwichtig, spannend en van een natuurlijke vanzelfsprekendheid, wat boeiende, soms humoristische, kleurrijke en pure werken oplevert. In het ruimtelijk werk van Irene Bagi staat vooral het experiment met verschillende soorten klei, verschillende stooktechnieken en het combineren van beschikbare materialen centraal. Coen van Breugel maakt etsen die hij uitvoert in warme kleuren en met veel gevoel voor contrast, waarbij hij vooral in de vrouw een voortdurende bron van inspiratie vindt. Impressies uit zijn geboorteland Indonesië en zijn passie voor Afrika zijn duidelijk herkenbaar in zijn werk. Kristel Bosch is ontwerpster van sieraden met een mooie strakke vormgeving, krachtige eenvoud. Deze sierende ontwerpen zijn uitgevoerd in goud, zilver of edelstaal en soms verrijkt met kleurstenen, een diamant of een parel.

De expositie zal te zien zijn tot en met 14 november 2010. Ga voor meer informatie naar de website van het Vrijhof Cultuurcentrum: www.cultuur.utwente.nl.