Gemeente Castricum

Bijeenkomst âJonge Senioren voor Castricumâ op 21 oktober

Gemeente nodigt jonge senioren uit in Geesterhage

Wat kunnen jonge senioren en de gemeente Castricum (Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude) voor elkaar betekenen? Die vraag staat centraal op de bijeenkomst âJonge Senioren voor Castricumâ die donderdag 21 oktober gehouden wordt in Ontmoetingscentrum Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum. Alle inwoners, geboren in 1945, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Â

Sommige mensen verlaten het arbeidsproces eerder en anderen later, maar zo rond de leeftijd van 65 jaar zijn veel mensen niet meer aan het werk. Wat gebeurt er met de ervaring en de deskundigheid die al deze jonge senioren opgedaan hebben in hun leven? Hun levenservaring en kennis van zaken is voor de Castricumse samenleving erg belangrijk. Senioren kunnen een belangrijke rol blijven spelen in de samenleving en hoeven niet aan de kant te staan. De gemeente kan profiteren van hun ervaring.Â
Keuzeprogramma

Er staat de bezoekers een interessant programma te wachten. Na een welkomstwoord van Ellen Morre, directeur van Stichting Welzijn Castricum, volgt een korte inleiding van wethouder Zonjee-Zonneveld en een presentatie over valkuilen en kansen in het vrijwilligerswerk. Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen uit korte workshops waarin vrijwilligers vertellen over hun praktijkervaringen. Zo is er een workshop âhandenâ voor praktisch ingestelde vrijwilligers, een workshop âhartâ voor sociaal betrokken vrijwilligers, een workshop âhoofdâ voor vrijwilligers die bestuurlijk, coördinerend of overdrachtelijk bezig willen zijn en een workshop âWel-vrij-zijnâ voor mensen die wel wat willen doen, maar wel minder veel, minder vaak en minder vast. Tussen de bedrijven door kunnen de deelnemers zich oriënteren op een kleine informatiemarkt, wordt een leuk intermezzo geboden, kan men met vrijwilligers spreken en wellicht oude bekenden tegenkomen. Niet verplichtend

âJonge Senioren voor Castricumâ is bedoeld voor mensen die willen ruiken aan mogelijkheden om maatschappelijk actief te zijn. De initiatiefnemers, gemeente Castricum en Stichting Welzijn Castricum benadrukken dat iedereen welkom is.

Mensen die zich willen oriënteren op wat er te doen is in Castricum, maar ook degenen die al veel bezigheden hebben, of bijvoorbeeld voor familieleden zorgen. Het gesprek onderling vinden de initiatiefnemers juist zo belangrijk.
Informatie

Wie meer wil weten over het initiatief âJonge Senioren voor Castricumâ of zich aan wil melden kan terecht bij de Stichting Welzijn Castricum, tel. (0251) 656562, info@welzijncastricum.nl.

Ook mensen die niet zijn uitgenodigd, maar wel belangstelling hebben om deel te nemen, kunnen op 21 oktober naar Geesterhage komen. De middag begint om 14.00 uur, maar vanaf 13.30 uur worden de deelnemers al verwelkomd met koffie en thee. Aanmelden is gewenst, maar niet noodzakelijk.