RTL Group

Geruzie om katten, hoge bomen en goede manieren in nieuwe 'Bonje Met De Buren'

In het nieuwe seizoen van Bonje Met de Buren trekken trouble shooters John Williams en Natasja Froger het land in om ruzies tussen buren aan te pakken en op te lossen. Vanaf donderdag 21 oktober proberen ze buren bij elkaar te brengen die elkaar niet kunnen luchten of zien vanwege de te hoge bomen, het houden van negentien katten en het ontbreken van goede manieren. John en Natasja komen langs om de details aan te horen, bekijken het probleem van alle kanten en dragen oplossingen aan. Ze gaan niet weg voordat iedereen tevreden is, ook al moeten er tijdrovende hobbels worden genomen. Soms ligt de oplossing heel erg voor de hand, maar overzien de partijen het zelf niet meer. Soms kunnen partijen het niet oplossen omdat ze niet de juiste ingangen hebben. In andere gevallen moeten gewoon de handen even flink uit de mouwen gestoken worden.

In Almere reiken op een bepaald adres de bomen tot aan het wolkendek, waardoor de buurman van de groenliefhebber geen streepje zon meer in zijn tuin heeft. Weghalen is onbespreekbaar en ten einde raad heeft de van zonlicht verstoken klager YouTube ingezet om zijn leed aan te tonen. Anders is het in Amersfoort. Hier wordt al ruim tien jaar gepoogd om het leven naast een bewoonster met negentien katten, dragelijker te maken. In het Limburgse Heerlen is onenigheid ontstaan die terug te brengen is tot een verschil van mening over goede manieren. Deze onenigheid is zo hoog opgelopen dat één van de buren uiteindelijk drie uur op het politiebureau heeft moeten doorbrengen.

Met Natasja en John wordt het in de buurt weer een stuk gezelliger. Want beter een goede buur, dan een verre vriend. John en Natasja streven ernaar om alle partijen een goed gevoel te geven en koste wat het kost het probleem op te lossen. Lukt het John en Natasja om deze en andere partijen weer on speaking terms te krijgen?

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 21 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/bonjemetdeburen

---

Noot aan de redactie: fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.