Gemeente Veere


Nieuws

Millenniumevenement 21 oktober

Op 21 oktober wordt Veere officieel Millenniumgemeente. Dit wordt gevierd met activiteiten voor jong en oud in het gemeentehuis in Domburg. Om 17.00 uur is de officiële start door de burgemeester Drs. R.J. van der Zwaag.

Van 16.00 tot 20.00 uur is er in het gemeentehuis een inloopmarkt voor alle inwoners met informatie over Duurzaamheid (informatie over duurzaam bouwen, energiebesparende maatregelen, wat doet de gemeente aan duurzaamheid, bestaande subsidieregelingen en de nieuwe mogelijkheden met de subsidieregeling Meer met Minder) en Ontwikkelingssamenwerking (organisaties voor ontwikkelingssamenwerking uit Veere geven voorlichting over hun activiteiten en projecten). 's Middags is er een kinderprogramma met o.a. een theatervoorstelling "De Regendanser" en diverse workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afspraken gemaakt: voor 2015 moeten armoede, ziekte en honger ver teruggedrongen zijn. Dit is vertaald in acht concrete millenniumdoelen, die zich ook richten op eerlijke handel, een schoner milieu en een duurzame leefomgeving. De gemeenteraad van Veere heeft de taak op zich genomen om duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking te stimuleren.

Het programma kunt u hieronder downloaden.
Te downloaden:

* Programma_Millenniumevenement.pdf (9,11 KB)