RTL Group

Hulp en troost voor streekbewoners in nieuwe serie Derek Ogilvie

Het immens populaire, Schotse medium Derek Ogilvie is vanaf donderdag 21 oktober terug bij RTL 4. In zijn nieuwe programmaserie trekt het medium naar verschillende streken in Nederland, waar hij met uiteenlopende readings zoveel mogelijk mensen hulp en troost hoopt te bieden. Met de camper doet hij onder meer het Westerkwartier in Groningen, de Betuwe, Twente, de kust en de Drechtsteden aan. Ogilvie loopt in eerste instantie spontaan een willekeurige straat in. Wat voelt hij op zon moment en hoe reageren de mensen die hij aanspreekt op zijn directheid en zijn verbluffende kennis van specifieke feiten? Derek bezoekt dit seizoen ook mensen thuis die in of dicht bij het nieuws hebben gestaan, zoals de nabestaanden van het familiedrama in Zwijndrecht, de betrokkenen van het Koninginnedagdrama en de naasten van Sugar Lee Hooper.

Binnen kleine gemeenschappen, buiten de grote steden, werkt een groot verlies van een familie door op het buurtgevoel en de saamhorigheid van plaats- en streekgenoten. De mensen kennen elkaar vaak en de verhalen die naar boven komen, zijn soms ook bekend uit de krant, de kroeg of van de straat. Met dit gegeven doet Derek een reeks intieme readings in buurthuizen, schoolaulas of gymzalen, waar ongeveer honderd buurtbewoners bij aanwezig zijn. Naast de bijeenkomsten komt Ogilvie ook bij mensen thuis voor uitgebreide familie thuis readings en schiet hij te hulp wanneer er niet gecommuniceerd kan worden met een kind.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 21 oktober, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.