Rijksvoorlichtingsdienst

Vliegerinfodagen Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht houdt op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober de Vliegerinfodagen op Maritiem Vliegkamp De Kooy bij Den Helder. Doel van deze dagen is om jongeren tussen 17 en 25 jaar te informeren en interesseren voor het beroep van militair vlieger.

Tijdens de informatiedagen kunnen jongeren alles te weten komen over de keurings- en selectieprocedure, de militaire opleiding in Nederland, de praktijk opleiding in de Verenigde Staten en het werk als militair vlieger.

Ook is op Maritiem Vliegkamp De Kooy een static display opgesteld waarbij verschillende vliegtuigtypes van de Koninklijke Luchtmacht te zien zijn en vliegers aanwezig zijn om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Naast een demonstratie van een Lynx helikopter verzorgt ook het Apache Solo Display team een optreden. Twee F-16's maken een zogenoemde fly-past over het maritieme vliegkamp, Daarnaast verstrekken beroepenvoorlichters informatie over opleidingsmogelijkheden en contracten bij de Koninklijke Luchtmacht.

Om toegang te krijgen tot de Vliegerinfodagen dient men zich aan te melden via: www.werkenbijdeluchtmacht.nl. Als voorwaarde geldt dat belangstellenden over een havo of vwo-diploma dienen te beschikken of hiervoor dit jaar examen doen.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of teletekst pagina 766. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen, telefoonnummer 0161-396100. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed