Gemeente Hoogeveen

Ga wijs op weg in Hoogeveen

Donderdagmiddag 21 oktober vindt de 6e `Ga wijs op weg - Blijf veilig Mobiel' beursmanifestatie plaats. Dit keer wordt de middag gehouden in de Tamboer in Hoogeveen. Dit evenement wordt georganiseerd namens het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD). Daarin zijn naast de provincie Drenthe en Rijkswaterstaat Noord-Nederland ook alle Drentse gemeenten vertegenwoordigd. Tijdens deze beurs worden vooral oudere verkeersdeelnemers geïnformeerd over veiligheid op de openbare weg en het vergroten van de mobiliteit. Wethouder Tiens Eerenstein opent om 13.30 uur de Ga wijs op weg verkeersmarkt en mobiliteitsmiddag. De toegang is gratis.

Veel activiteiten

Tussen 13.30 en 16.30 uur is De Tamboer aan de Hoofdstraat in Hoogeveen gevuld met tal van informatiestands, demonstraties, testprogramma's, theater en andere boeiende en uitdagende activiteiten. Van oogtesten tot behendigheidsoefeningen, van veiligheidstesten tot een prijsvraag waar een prachtige lage instap fiets te winnen is, er is de hele middag veel te doen.

Aanleiding

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden ook de kwetsbaarheid in het verkeer toeneemt. In combinatie met de toenemende dynamiek van het verkeer, veranderende regels en technische ontwikkelingen leidt dat tot relatief veel verkeersslachtoffers onder senioren. Ouderen in het verkeer worden nogal eens gezien als traag en onkundig, terwijl de seniore verkeersdeelnemer door ervaring én bewustwording juist kan bijdragen aan verkeersveiligheid. Het VVBD wil met deze actieve vorm van voorlichting een bijdrage leveren aan die bewustwording. De `Ga wijs op weg Blijf veilig mobiel beursmanifestatie' wordt in opdracht van het VVBD en de gemeenten Hoogeveen georganiseerd door ZAT Projectenbureau uit Meppel.

Uitgebreide informatie over de campagne 'Ga wijs op weg!' is te vinden op de www.gawijsopweg.nl.