Saxion
BR>

di 19 oktober 2010

Saxion organiseert ontwerpwedstrijd voor havo 3-leerlingen

De gezamenlijke technische opleidingen van Saxion organiseren op donderdag 21 oktober aanstaande in Enschede voor de tweede keer de Saxion Fun Park Challenge. Dit is een ontwerpwedstrijd voor havo 3-leerlingen van scholen uit de regio.

De leerlingen binden bij Saxion de strijd met elkaar aan in het ontwerpen van een nieuw te bouwen pretpark. Doel van de dag is hen te laten ervaren hoe leuk en interessant technische beroepen zijn, in de hoop dat meer leerlingen kiezen voor een profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid.

Deelnemende scholen zijn Scholengemeenschap Twickel uit Hengelo, het Stedelijk Lyceum Zuid uit Enschede en het Bonhoeffer College uit Enschede.

De leerlingen hebben de ontwerpwedstrijd voorbereid op hun eigen school. Ze hebben zich verdiept in een vijftal beroepen die een rol spelen in een pretpark en hebben vervolgens bedrijfjes gevormd. De drie bedrijfjes met de leukste en origineelste ideeën voor een pretpark zijn daarna uitgekozen om mee te doen aan de Challenge bij Saxion, waar zij zich zullen meten met de bedrijfjes van de andere scholen. Het bedrijfje met het mooiste ontwerp gaat met de prijs, vrijkaartjes voor een pretpark naar keuze, naar huis.

De Saxion Fun Park Challenge wordt ingeleid door de heer Fischer van de Tauw Beheer Groep uit Deventer. Tauw is verantwoordelijk voor het ontwerp van het Funpark Meppen van Hennie van der Most.


____________________ Zoek