Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

oktober

Bijeenkomst peilbesluit Amstelmeerboezem 21 oktober

Publicatiedatum : 19 oktober 2010

Geïnteresseerd in het algemene water- en peilbeheer rond de Amstelmeer-boezem? Benieuwd naar het nieuwe peilbesluit? U bent van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst op 21 oktober in café de Harmonie, Kerkplein 1 in Hippolytushoef. Tussen 19.30 en 21.00 uur kunt u vrij inlopen.

Het Amstelmeer bij Van Ewijcksluis Op dit moment heeft het gebied rond de Amstelmeerboezem geen geldig peilbesluit. Daarom hebben we een nieuw peilbesluit opgesteld. Het peilbesluit valt binnen de grenzen van de gemeenten Wieringen, Wieringermeer en Anna Paulowna. Wij willen u hier graag over informeren en het vervolgproces toelichten. Daarnaast kunt u tijdens de bijeenkomst vragen stellen aan deskundigen van het hoogheemraadschap.

Een van onze belangrijkste taken is het waterkwantiteitsbeheer. Wij zorgen voor een juist waterpeil en het beheersen van de hoeveelheid water. Een goed waterpeil is onmisbaar voor de land- en tuinbouw, de industrie, de woningbouw en de natuur. Als beheerder van het oppervlaktewater zijn wij verplicht om peilbesluiten vast te stellen, want een peilbesluit geeft duidelijkheid over het te handhaven peil in het gebied.