Rotterdam wordt betoverd door Belevenismakers

20/10/2010 10:55

Stichting de Belevenis

Uniek uitgaanscentrum de Belevenis opent haar poorten in Rotterdam

Op donderdag 21 oktober 2010 opent Nelli Cooman de Belevenis.

Uit handen van Judith Oostwegel zal zij namens Rotterdam de 'sprookjessleutel' in ontvangst nemen van een uniek uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en diep dementerende ouderen. De Belevenis staat van 18 oktober tot en met 28 november 2010 aan de Burgemeester de Josselin de Jonglaan in Overschie.

Uitgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met een ernstige meervoudige handicap en een groeiend aantal diep dementerende ouderen is het reguliere uitgaanscircuit niet of nauwelijks toegankelijk. De Belevenis brengt daar verandering in. Belevenisgasten, hun ouders, familieleden en begeleiders krijgen nu de mogelijkheid om samen uit te gaan. Een dag doorbrengen in een sprookjesachtige omgeving waar zij zich welkom voelen, anderen kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten.

Wat is de Belevenis?

Maar liefst twintig trailers waren er nodig om de Belevenis naar Rotterdam te brengen. In een tent van zestienhonderd vierkante meter zijn alle nodige zorgvoorzieningen voorhanden en kunnen de bezoekers grenzeloos ervaren en ontspannen genieten. Er zijn zes verschillende sprookjesachtige themawerelden, waaronder een wolkenwereld, een onderwaterwereld en een tropische wereld. Daarnaast worden er massages gegeven en zijn er theatervoorstellingen. De Belevenis biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en begeleiders. Er zijn speciale dagen voor kinderen, volwassen en ouderen.

De organisatie

Stichting de Belevenis werd in april 2008 opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte voor mensen die dagelijks zijn aangewezen op intensieve zorg en ondersteuning. De komende twee jaar reist de Belevenis door Nederland.

Meer informatie: Stichting de Belevenis, Nieuwendammerdijk 225, 1025 LK Amsterdam. 020-636 78 06 info@debelevenis.nl www.debelevenis.nl





http://www.debeleevenis.nl