Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


school- en woongebouw

---

Start bouw school- en woongebouw

20 oktober 2010

Op donderdag 21 oktober a.s. start de bouw van school- en woongebouw `Het Klaverblad' in stedelijk vernieuwingsgebied D-buurt. In dit gebouw combineert het stadsdeel een nieuwe basisschool met 30 betaalbare appartementen. Ontvangers van dit persbericht zijn welkom om de viering van de 1e paal bij te wonen.

Portefeuillehouders Muriël Dalgliesh (Onderwijs) en Emile Jaensch (Ruimtelijke Ontwikkeling) zullen samen met Rits Verkerk, directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling de 1e paal slaan voor Het Klaverblad. De 260 kinderen en de leerkrachten die de nieuwe basisschool betrekken, zullen daarbij ballonnen oplaten.

Multifunctioneel
Het Klaverblad is het eerste gebouw in stedelijk vernieuwingsgebied D-buurt. Het bestaat uit een basisschool met 20 klassen, een peuterspeelzaal voorschool, multifunctionele accommodatie, gymzaal en 30 koopappartementen. Stichting Bijzonderwijs, de toekomstige eigenaar van de school, en Stadsdeel Zuidoost hebben gezamenlijk gekozen voor het aanbod/ontwerp van Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Dalgliesh: "Dit project combineert wonen en naar school gaan op een mooie manier. Maar waar ik zeer verheugd mee ben is dat de ruimtes in de school ook na schooltijd te gebruiken zijn voor allerlei activiteiten. Dit biedt kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen."

Duurzaam
Met het ontwerp van basisschool Klaverblad wordt een schoolgebouw gerealiseerd waarbij sprake is van goede prestaties op het gebied van energieverbruik, beperking van de CO2-uitstoot, binnenluchtkwaliteit en thermisch, akoestisch en visueel comfort. De school voldoet hiermee aan de hoge eisen die het concept `Frisse School' van SenterNovem stelt en ontving daarvoor een certificaat.

Jaensch: "Het wordt een duurzame school met een laag energieverbruik, weinig onderhoud, maar met een goed, fris en gezond binnenklimaat. Dit is echt een goed voorbeeldproject van hoe energiebesparende maatregelen op een natuurlijke manier kunnen worden geïntegreerd in een schoolgebouw. Dat zien wij graag. Petje af voor het team van Janssen de Jong voor hun aanpak van dit duurzame project."

Koopappartementen
De 30 koopappartementen komen boven de basisschool en hebben twee slaapkamers, een ruime woon-eetkamer en een ruim balkon of dakterras. De appartementen zijn circa 70 m² groot.

---