Politie Brabant-Noord

Politie controleert in wijk

Oss, 21-10-2010

De politie heeft op woensdag 20 oktober controles gehouden in de wijk Ruwaard en de wijk Schadewijk. Deze controles maken onderdeel uit van de campagne Samen tegen inbrekers. Op de Paganinistraat in de wijk Ruwaard werden in totaal 220 voertuigen gecontroleerd. Op de Singel 1940 1945 werden 380 voertuigen gecontroleerd.

Er werden geen bijzonderheden aangetroffen. De politie kreeg positieve reacties van iedereen die gecontroleerd werd.

Bij de controles werden in totaal tien agenten en diverse bewoners en medewerkers van de gemeente ingezet. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.

Offensief

Deze controle is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken onder de noemer 'Samen tegen inbrekers'. De politie is de komende maanden weer extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken.

Oproep aan inwoners

De politie doet ook een oproep naar alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Bij noodsituaties en heterdaad mogen zij uiteraard 112 bellen.

Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl of volg ons nu ook op Twitter: www.twitter.com/Tegeninbrekers.