Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

BultenWurk Fryslân gaat tweede seizoen in

Zo'n 20 Friese jongeren zijn gestart met een trainingsprogramma met als doel om tijdens het winterseizoen in de Alpen werk te vinden. Het gaat hier om banen als hotelreceptionist, gastheer/-vrouw of lid van een animatieteam. In de wintersportlanden zijn veel mogelijkheden voor tijdelijk werk, nadat het Friese toeristenseizoen is afgelopen. De jongeren gaan ook naar het buitenland om hun taalvaardigheid te verbeteren en beroepservaring te vergroten.

BultenWurk Fryslan is een van de Friese actieplannen ter bestrijding van jeugdwerkloosheid. De regie hiervan ligt bij de gemeente Leeuwarden. De coördinatie en uitvoering ligt bij het UWV WERKbedrijf. Het UWV geeft via haar afdeling EURES (European Employment Services) voorlichting over het werken in het buitenland, cultuurverschillen en omgangsvormen in het buitenland. Hiernaast levert Koninklijke Horeca Nederland ex-seizoenswerkers aan het project en het Friesland College verzorgt de horecatrainingen en vaktaalscholing.

Aan het eind van het trainingsprogramma (begin november) nemen de deelnemers een video-cv op. Deze cv wordt dan op internet geplaatst, wat het solliciteren over grote afstanden een stuk eenvoudiger maakt. Naar verwachting zal het grootste deel van de deelnemers voor aanvang van het wintersportseizoen een contract op zak hebben.


---