Gemeente Twenterand


Ondertekening uitvoeringsovereenkomst Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand

Op 29 april 2010 heeft het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) haar deuren geopend. Het IVT is een project van Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand en Stichting Welzijn Twenterand, dit in opdracht en met financiële ondersteuning van de gemeente Twenterand.

Op 21 oktober 2010 werd de komst van het IVT officieel bekrachtigd middels het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand en de gemeente Twenterand. De overeenkomst is ondertekend door mevrouw R. van Faassen, directeur Stichting voor Welzijn en Zorgvragen en wethouder, de heer R. Koster, namens de gemeente Twenterand.

De gemeente Twenterand koestert haar vrijwilligers, zij zijn het cement van de samenleving. Het IVT heeft als doelstelling het stimuleren en ondersteunen van vrijwilligerswerk in het belang van de Twenterandse samenleving. Inwoners en organisaties kunnen terecht bij het IVT voor vrijwilligersvacatures, bemiddeling tussen vrijwilliger en organisatie, informatie en advies over vrijwilligerswerk, vrijwilligersverzekering, training en cursussen op het gebied van vrijwilligerswerk en informatie over de vrijwilligersprijs.