Politie Drenthe

Donderdag 21 oktober 2010

Provincie Drenthe, 21-10-2010

Politie lost autobranden en inbraken op

HAVELTE / DIEVERBRUG De politie heeft een onderzoek afgerond waarbij zeventien zaken zijn opgelost. Het gaat om een aantal brandstichtingen en diefstallen, voornamelijk in Havelte en Dieverbrug.

Het onderzoek is begonnen op 20 juli, na de aanhouding van een 34-jarige man uit Beilen. Hij reed in de omgeving van Lhee in een auto, die op 24 juni in Havelte was gestolen. Na een achtervolging werd hij aangehouden en ingesloten. Op de auto zaten kentekenplaten die van een auto in Zweeloo waren gestolen. Bijzonder was dat de auto gestolen is van een vrijwillig brandweerman tijdens een uitruk. Zijn auto stond bij de kazerne in Havelte. Bij deze diefstal was een tweede verdachte betrokken, een 32-jarige man uit Meppel. Hij is ruim een week later aangehouden. Naast de auto waarin de verdachte werd aangehouden bleek hij in mei in Meppel nog een auto te hebben gestolen. Deze is in brand gestoken en terwijl de brandweer van Havelte stond te blussen, werd de auto van de genoemde brandweerman gestolen bij de kazerne.

In totaal zijn er zeven autobranden opgelost. Drie in Havelte, een bij een autobedrijf in Dieverbrug waarbij het gevaar bestond dat het hele bedrijf in vlammen zou opgaan. Verder zijn er autos in brand gestoken in Meppel, Dwingeloo en nog een in Dieverbrug. De autos werden in brand gestoken, nadat ze waren opengebroken en ontdaan van zaken als autoradio of andere waardevolle spullen.

Verder zijn de verdachten gehoord over bezit van drugs en een stroomstootwapen, en een aantal auto-inbraken. De hoofdverdachte

De medeverdachte uit Meppel is inmiddels weer op vrije voeten; de hoofdverdachte uit Beilen zit nog in voorarrest. De zitting is op 2 november.

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is in een winkel in de Hoofdstraat een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had vier fietssloten met een totale waarde van 88 Euro gestolen en was daarbij betrapt. Het proces-verbaal gaat naar het Openbaar Ministerie.

EMMEN Woensdagmiddag is een 30-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij de diefstal van levensmiddelen in een supermarkt aan de Baander. Ze kreeg een boete opgelegd van 150 Euro.

BEILEN Woensdagmiddag heeft de politie een 43-jarige man uit Beilen aangehouden na een winkeldiefstal. Vanaf een rek dat buiten de winkel in de Brinkstraat stond pakte hij een winterjas en ging er mee vandoor. Winkelpersoneel zag dit en heeft hem vastgehouden en de politie gebeld. De verdachte kreeg na verhoor een dagvaarding mee.

Aangetroffen met gestolen spullen

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft de politie op de Europaweg een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Een motoragent zag hem rijden en wist dat de man geen rijbewijs had. Tijdens de staandehouding en verdere controle bleek dat hij gestolen spullen in de auto had, waaronder een tas die uit een auto was gestolen. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden na vernieling ruit

KLAZIENAVEEN Woensdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Klazienaveen aangehouden nadat hij een raam had vernield van een snackbar in de Van Echtenstraat. De man is kort na de melding aangehouden en ingesloten in afwachting van zijn verhoor.

Auto tegen de boom na black-out

NIEUWLANDE Woensdagavond reed een 19-jarige automobilist uit Slagharen over de Boerdijk. Daar kreeg hij een black-out en botste tegen een boom. Na de botsing raakte de auto in brand en brandde volledig uit. De bestuurder kon met lichte verwondingen zelf de auto verlaten.

Bestuurders onder invloed

HOOGEVEEN Woensdagavond controleerde de politie op de Nijstad een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen. Hij had gedronken, ongeveer 0,4 promille en kreeg daarvoor als beginnend bestuurder een proces-verbaal.

EMMEN- Woensdagnacht kwamen agenten op de Hondsrugweg een zwaar beschadigde personenauto tegen. Ze keerden de dienstauto en gaven een stopteken. De bestuurder, een 37-jarige man uit Coevorden, bleek op de Brinkenweg een lichtmast te hebben geraakt en daarna de stoeprand. Een van de wielen stond scheef onder de auto. De man had gedronken, 1,1 promille. Een rijbewijs had hij niet meer; dat was al eerder ongeldig verklaard in verband met het herhaaldelijk rijden onder invloed van alcohol.

Jongen aangehouden op gestolen fiets

ASSEN Woensdagnacht zagen agenten een fietser zonder licht op de Vledderinge. Nadat hij was gestopt bleek dat de fiets was gestolen. De 19-jarige jongen uit Assen is daarop aangehouden en ingesloten. Hij zal donderdag worden verhoord. De fiets bleek op 2 oktober aan de Gedempte Singel te zijn gestolen.

Politie onderzoekt snelkraak

EMMEN Donderdagmorgen om zes uur is een snelkraak gepleegd in een winkel in de Hoofdstraat. Een raam is ingeslagen waarna de dader naar binnen is gegaan. In de winkel is een vitrinekast vernield, waarna sieraden zijn gestolen. De politie onderzoekt deze snelkraak.

Aanhouding na huiselijk geweld

EMER COMPASCUUM Woensdagnacht heeft de politie een 37-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn echtgenote. De man is ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.