Gemeente Cranendonck


Kennis maken met Nederland

Het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen laat anderstalige inwoners van Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre op een leuke en eenvoudige manier kennis maken met de Nederlandse taal en de Nederlandse samenleving. Daartoe wordt een instapcursus georganiseerd met een laagdrempelige opzet. Zo kunnen mensen kennis maken met inburgeringprogramma's en daar enthousiast voor worden gemaakt.

De instapcursus behandelt verschillende onderwerpen waar iedere Nederlander dagelijks mee te maken heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden die zijn afgestemd op het taal- en het kennisniveau van de deelnemers. In het aanbod wordt gebruik gemaakt van computer-methoden, taalmethoden, taalspelen en audiovisuele middelen. De activiteiten zullen zoveel mogelijk plaatsvinden op locaties die bij het onderwerp passen. Ook de behoeften van de cursisten zijn van belang. Er is ruimte om onderwerpen aan bod te laten komen die zij belangrijk vinden.

Gratis
De cursus bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt een dagdeel en zal eens per week plaatsvinden onder schooltijd. De cursus zal op korte termijn starten. De instapcursus is GRATIS en er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. De cursus wordt aangeboden door Pantautaal/Vier L. Wilt u deelnemen aan de cursus of meer informatie ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@pantautaal.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Dan nemen wij contact met u op. Aanmelden kan ook door contact op te nemen met John van Deventer (06-29731690).