Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 21-10-2010

Inbreker na grote zoektocht gepakt

RHENEN Het kostte de nodige moeite, maar agenten hielden op woensdagmiddag 20 oktober een man aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen hadden ingebroken bij een pand aan de Herenstraat en er vervolgens vandoor waren gegaan. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten zagen de verdachten rennen, maar raakten op de Nieuwe Veenendaalseweg het zicht op hen kwijt. Een getuige meldde vervolgens het tweetal op de Bontekoestraat te hebben zien rennen.

Meerdere politie-eenheden zetten de omgeving af en er werd onder andere met politiehonden gezocht. Daarbij werd een 24-jarige man uit Rhenen aangehouden, die aan het signalement voldeed. Bij nader onderzoek bleek hij geen verdachte te zijn en werd hij heengezonden. Bij verder onderzoek troffen agenten daar geen verdachten meer aan.

Rond 14.30 uur zagen agenten een verdachte wegrennen, die hen kennelijk aan zag komen. Direct stelden meerdere agenten een onderzoek in de omgeving in, waarbij weer een politiehond werd ingezet. Agenten troffen de verdachte, een 24 jarige man (met een nog onbekende woonplaats) in een tuin aan de Bantuinweg aan. Hij had zich onder een heg verstopt. Zij hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau over. De verdachte had een autosleutel bij zich, de bijbehorende auto met een buitenlands kenteken werd op de Willem van Nasstraat aangetroffen. Agenten namen het voertuig voor nader onderzoek in beslag.

Bij de woning aan de Herenstraat bleken de verdachten te hebben ingebroken, terwijl één van de bewoners zich op de eerste verdieping bevond. Toen één van de verdachten de trap opliep, kwam zij oog in oog met hem te staan. Vervolgens waren de verdachten ervandoor gegaan. De bewoners moeten nog kijken wat er is gestolen.

De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte voort.