Politie Hollands Midden

Leiden - Twee aanhoudingen na verkeersongeval

Leiden, 21-10-2010 o Op donderdag 21 oktober rond 01.30 uur ontstond er op de Dobbedreef een ongeluk. Een auto met vier personen erin was tegen een boom aangereden. De politie ging ter plaatse en trof een 18-jarige vrouw uit Valkenburg, een 23-jarige vrouw uit Leiden en twee mannen uit Den Haag van 21 en 22 jaar oud aan.

Het was niet meteen duidelijk wie er gereden had en uiteindelijk werden de 22-jarige man en 18-jarige vrouw aangehouden. Uit de verklaringen bleek dat de 22-jarige man eerst vanuit Den Haag had gereden en de 18-jarige vrouw daarna toen zij in Leiden waren. Toen zij afremde voor de rotonde, verloor zij de macht over het stuur en botste tegen de boom aan. De 22-jarige man die eerst had gereden had te veel gedronken: hij blies 265 ug/l, terwijl voor een beginnende bestuurder 90 ug/l is toegestaan.

De 18-jarige vrouw had geen rijbewijs en volgens een blaastest had zij ook gedronken. De politie maakt proces-verbaal op tegen de twee. Eén bijrijder, de 21-jarige man uit Den Haag, ging voor controle mee naar het ziekenhuis.