Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 21-10-2010

Fietsster tegen tractor

BUNNIK Een fietsster reed op woensdagmiddag 20 oktober tegen een stilstaande tractor en raakte gewond.

Rond 17.10 uur reed een 47-jarige man uit Bunnik met zijn tractor met aanhangwagen naar een weiland aan het Vagantenpad om zijn koeien te gaan melken. Hij parkeerde kort zijn tractor op het fietspad om het hek naar het weiland te openen. Een 45-jarige vrouw uit Bunnik zag kennelijk te laat dat de tractor op het fietspad stond, botste tegen de aanhangwagen aan en kwam ten val. Op het moment van het ongeval regende het hard en het slachtoffer had daarom haar muts ver over haar hoofd getrokken om zich tegen het slechte weer te beschermen, waardoor zij mogelijk de tractor over het hoofd heeft gezien. De Bunnikse had last van haar heup en nek en is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Straatroof

DE BILT Een man probeerde op woensdagavond 20 oktober een vrouw te beroven. Hij ging er zonder buit vandoor.

Rond 18.00 uur liep een 30-jarige vrouw uit De Bilt door de fietser-/voetgangerstunnel tussen de Oude Bunnikseweg en de Kappelweg (onder de Utrechtseweg door) in de richting van De Bilt. Daar kwam een jongeman achter haar aangerend. Hij bedreigde haar met een steekwapen en eiste geld. Terwijl de beroving gaande was, kwam een fietser de tunnel in rijden, waarop de verdachte er zonder buit te voet vandoor ging in de richting van de Kappelweg. Het slachtoffer liep door naar huis en belde de politie.

Signalement

Lichtgetinte jongeman, 20-25 jaar, 1.65-1.75 meter en smal tot normaal postuur. Hij droeg donkerblauw of zwart gewatteerde jas (tot de heup), donkere broek, donkere effen sjaal en hij had een donkere muts of capuchon op.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de tunnel hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Autobrand

ZEIST Bij een autobrand liep in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober één auto zware en liepen twee autos lichte schade op.

Rond 01.35 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op de Voorheuvel. Ter plaatse bleek dat een geparkeerde auto in brand stond, waardoor twee andere geparkeerde autos ook lichte schade opliepen. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de brandende auto zware schade opliep.

Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van de Voorheuvel hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Beroving

BILTHOVEN Een jongen werd op woensdagavond 20 oktober op een gewelddadige wijze beroofd.

Rond 21.15 uur pinde een 17-jarige jongen uit Zeist geld op de Vinkenlaan. Toen hij vervolgens weg wilde fietsen, werd hij door een jongen tegengehouden, waarbij de Zeister met zijn fiets ten val kwam en letsel aan zijn arm opliep. Vervolgens werd hij van zijn net gepinde geld beroofd. De verdachte rende met zijn buit in de richting van het Uilenpad weg. Het slachtoffer fietste naar huis (Zeist) en belde toen de politie. Aan de hand van het signalement hebben agenten in het centrum van Bilthoven naar de verdachte uitgekeken, maar hebben hem niet meer aangetroffen.

Signalement

Blanke jongen, 17-18 jaar, ± 1.75 meter, gemillimeterd blond haar, zwarte jas met capuchon. Het viel het slachtoffer op dat de verdachte tijdens de beroving over zijn gehele lichaam trilde.

Aan getuigen van de beroving, waaronder de inzittenden van een wit bestelbusje waar de vluchtende verdachte voorlangs rende, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.