Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 21-10-2010

Gewapende overval

AMERSFOORT - Op woensdagavond 20 oktober werd een gewapende overval op een horecagelegenheid gepleegd.

Rond 20.00 uur kwam een man met donkere kleding en een capuchon over zijn hoofd een horecagelegenheid aan de Arnhemsestraat binnen. Hij bedreigde een medewerker met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met een geldbedrag vandoor.

Signalement

Jongeman, vermoedelijk lichtgetinte huidskleur, rond de 20 jaar oud, tenger postuur, sjaal (vermoedelijk zwart/wit), donkere sweater met donkere capuchon en een donkere broek.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die op woensdagavond rond 20.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Arnhemsestraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

AMERSFOORT Een fietser raakte op woensdagmorgen 20 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.15 uur reed een 22-jarige fietser uit Amersfoort over het fietspad van de Ringweg-koppel. Ter hoogte van de Balladelaan negeerde hij een rood verkeerslicht en reed de rijbaan op. Daar kwam hij in botsing met een 62-jarige automobilist uit Amersfoort. De fietser kwam ten val en liep onder andere een hoofdwond op.

Ter plaatse bleek dat de automobilist geen alcohol had gebruikt, maar de fietser wel. Hij werd per ambulance naar het Meander Medisch Centrum vervoerd en is daar ter observatie opgenomen. In het ziekenhuis is ter bepaling van het alcoholgehalte bloed bij de 22-jarige Amersfoorter afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt mogelijk proces-verbaal tegen hem

Aanrijding met vrachtwagen

AMERSFOORT Een automobilist werd op woensdagochtend 20 oktober aangereden door een kerende vrachtwagen. Hij raakte gewond.

Rond 07.45 uur stond een 22-jarige chauffeur uit Dinxperlo met zijn vrachtwagen met aanhanger op de Hogeweg voor de kruising met de Flierbeeksingen voor het rode verkeerslicht te wachten. Achter hem stond een 27-jarige automobilist uit Amersfoort.

Bij groen licht gaf de Dinxpeloër richting aan naar rechts, trok op, stuurde naar rechts, maar gaf vervolgens richting naar links aan en stuurde naar links om te keren. Op dat moment reed de automobilist echter al links naast hem. Daardoor botste de Amersfoort met zijn auto tegen het linkerachterwiel van de vrachtwagen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht.

De Amersfoorter is op eigen gelegenheid naar de eerste hulp gegaan, waar zijn verwonding aan zijn mond is gehecht. Zijn auto was zwaar beschadigd geraakt. De vrachtwagen liep nagenoeg geen schade op.