Universiteit Nyenrode

PERSBERICHT

Arco Bobeldijk hoogleraar vennootschapsbelasting bij Nyenrode

Breukelen, 21 oktober 2010 - Arco Bobeldijk (37) is benoemd als hoogleraar vennootschapsbelasting bij Nyenrode Business Universiteit. De aanstelling is bedoeld om het fiscaal onderzoek en -onderwijs bij Nyenrode Business Universiteit te versterken. Een ambitie die ook op andere wijze zal worden ingevuld.

Bobeldijk is vennoot in de Algemene Fiscale Praktijk bij het juridisch- en fiscaal adviesbureau Loyens & Loeff in Amsterdam. Hij adviseert daar binnen de corporate tax praktijk met name binnen- en buitenlandse beursgenoteerde en private ondernemingen rond fusies, overnames en financiering en bedrijfsstructurering.

Hij zal zich bij Nyenrode toeleggen op onderwijs en onderzoek in deze materie. Arco Bobeldijk studeerde fiscale bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant en Europese Fiscale Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De afgelopen tien jaar doceerde hij aan de Universiteit van Utrecht, de Radboud Universiteit Nijmegen, het NIVRA en het PAOB. Hij spreekt regelmatig op seminars en is de oprichter van de succesvolle Loyens & Loeff (International) Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Bobeldijk promoveerde in 2009 op een studie met als titel `afgewaardeerde vorderingen in de vennootschapsbelasting.' De aanstelling is voor één dag in de week. De leerstoel is ondergebracht bij de School of Accountancy en Controlling.

Over Nyenrode Business Universiteit
De Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit van Nederland. De organisatie werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.


----

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (