De Nederlandse Bank

Petri Hofsté divisiedirecteur Toezicht banken bij DNB

Nieuwsbericht

Datum 21 oktober 2010

Mevrouw Petri Hofsté treedt met ingang van 1 november in dienst bij de Nederlandsche Bank (DNB) als divisiedirecteur Toezicht banken. Zij volgt daarmee Rudi Kleijwegt op die sinds eind augustus verantwoordelijk is voor de inrichting van een nieuwe toezichtdivisie bij DNB.
Petri Hofsté

Petri Hofsté (1961) was tot voor kort Chief Financial Officer (CFO) bij The Royal Bank of Scotland (RBS) NV. Daarvoor was ze bij de voormalige ABN Amro Bank NV werkzaam als directeur-generaal in de functie van deputy CFO. Ten tijde van de overname door het consortium van banken (RBS NV, Fortis en Santander) en de herstructurering van de ABN Amro Bank NV gevolgd door de opdeling in de huidige ABN Amro Groep en RBS NV heeft zij in beide functies leiding gegeven aan de finance functie. In die rol heeft zij intensieve ervaring opgedaan in het besturen en managen van complexe veranderings- en herstructureringsprocessen.

Tot 1 januari 2006 was zij partner in de audit praktijk van KPMG en hield zich met name bezig met de controle en de advisering van banken en andere financiële instituten. Hofsté heeft zich binnen KPMG verdiept in de verslaglegging bij financiële instellingen en over financiële instrumenten, onder meer gedurende de jaren 1999-2002 in het IFRS-kenniscentrum van KPMG in Londen en als lid van werkgroepen van de IASB en van EFRAG. Op dit terrein heeft zij eveneens diverse publicaties op haar naam staan.

Volgens Hofsté biedt deze nieuwe baan boeiende uitdagingen en mogelijkheden om haar grenzen te verleggen. 'Ik heb tot nu toe in de particuliere sector gewerkt, vooral voor en in het bankwezen. Ik kies er nu bewust voor om de bakens te verzetten en voor een instelling met een publieke taak te gaan werken. Een belangrijke les van de kreditcrisis is dat we de maatschappelijke betekenis van de financiële sector teveel uit het oog zijn verloren. Ik verheug me erop dat ik bij DNB kan bijdragen aan een gezond bankwezen waar het publiek van op aan kan en aan de veranderingen bij DNB die daartoe zijn ingezet.'

Hofsté heeft bedrijfskunde op Nijenrode en bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gedaan. Zij is registeraccountant. Hofsté is getrouwd en heeft een dochter.

---