Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.35 uur

Utrecht, 21-10-2010

Controle geslotenverklaring

VINKEVEEN Door de aanhoudende overlast en het veelvuldig negeren van de geslotenverklaring op de Groenlandsekade, hield de politie woensdag 20 oktober tussen 16.20 en 17.30 uur opnieuw een controle.

In totaal kregen 31 bestuurders een bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring.

Man gewond

WOERDEN Een 71-jarige man uit Woerden raakte woensdag 20 oktober omstreeks 16.40 uur gewond.

De man laadde aan de Kromwijkerdijk een koppel jonge koeien uit, maar deze schrokken kennelijk ergens van, waarbij zij de man omver liepen. Hierdoor liep de man vermoedelijk inwendig letsel en een ernstige hoofdwond op. Omdat het letsel zich ernstig liet aanzien, werd een arts met de traumaheli ingevlogen.

Na onderzoek door ambulancepersoneel mocht de traumaheli naar de basis terugkeren. De man werd met de ambulance naar het UMC overgebracht en daar opgenomen.

Diefstal bankpas;oproep getuige(n)

WOERDEN Een 72-jarige vrouw uit Woerden deed aangifte van diefstal van haar bankpas en waarmee korte tijd later geld werd gepind.

De vrouw werd woensdag 20 oktober omstreeks 12.15 uur op de Prins Hendrikkade door een Engels sprekende vrouw aangeklampt. De vrouw had een 20 euro bankbiljet in haar handen en vroeg in gebrekkig Engels of de Woerdense dit mogelijk had verloren. De Woerdense pakte vervolgens haar portemonnee, waarbij de Engels sprekende vrouw ook met haar handen in de portemonnee graaide. Op dat moment kwam er een jongeman aangelopen, die kennelijk bij de Engels sprekende vrouw hoorde. In de consternatie die ontstond zag de Engels sprekende vrouw kans om de bankpas van de Woerdense te stelen. Nog voordat de bankpas kon worden geblokkeerd, werd bij een geldautomaat in Woerden geld van de rekening gepind.

De signalementen: de Engels sprekende vrouw is tussen de 20 en 30 jaar en ongeveer 1.75 lang. Zij heeft opgestoken zwart haar. De jongeman is ongeveer even oud als de Engels sprekende vrouw, is ongeveer even lang en heeft zwart stekelhaar. De twee waren netjes gekleed en droegen een korte jas met daaronder een blauwe spijkerbroek. Een ieder die informatie heeft over het tweetal wordt gevraagd dit te melden op het bureau Woerden of via het telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

MAARSSEN Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam is betrapt op een forse snelheidsovertreding.

Hij haalde woensdag 20 oktober omstreeks 09.40 uur op de Rijksweg A2 politiemensen in een onopvallend videovoertuig in. Die besloten hem te volgen en voerden een trajectmeting uit. Na correctie van de snelheid klokten zij de Amsterdammer op 160 km/u terwijl 100 is toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.