Politie Haaglanden

Persberichten 21 oktober

Haaglande, 21-10-2010

Politie zoekt getuigen straatroven

Den Haag De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt getuigen van twee straatroven in de Haagse Schilderswijk woensdag 20 oktober. De politie roept bij het oplossen van deze berovingen de hulp in van het publiek en vraagt eventuele getuigen zich te melden.
Omstreeks 17.30 uur s middags werd een 52-jarige inwoonster van Den Haag op brute wijze van haar ketting en tas beroofd in de Abraham van Beyerenstraat. Twee jongens pakten de vrouw beet en trokken haar jas open. Vervolgens trokken zij een ketting van de nek van het slachtoffer. Hierna werd de vrouw tegen de grond geschopt en pakten de daders haar tas. Met hun buit gingen zij vandoor richting de Parallelweg. De daders zijn beiden ongeveer 18 jaar oud, rond 1.70 meter lang en van Noord-Afrikaanse komaf.

Enkele uren later, omstreeks 23.30 uur, werd een 18-jarige Hagenaar in de De Heemstraat beroofd van persoonlijke bezittingen. Het slachtoffer kreeg een mes op zijn keel gezet en werd in zijn gezicht gesneden. Na de beroving gingen de daders, licht getinte mannen van 1.70 1.80 meter lang er vandoor in de richting van het Hobbemaplein. Eén van de daders droeg een zwarte jas met een zwart-grijze capuchon. De ander droeg een rood-oranje vest.

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van deze straatroven of personen die mogelijk meer kunnen vertellen over de daders. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Dronken dollemansrit

Den Haag - Een 24-jarige automobilist uit Estland is woensdag 20 oktober aangehouden na een dollemansrit door Den Haag. Politieagenten zagen de man kort voor middernacht over de Vaillantlaan richting de Hobbemastraat rijden. De man reed niet alleen veel te hard, zon 100 kilometer per uur, maar negeerde ook talloze rode verkeerslichten. De rit ging verder richting Neherkade, waar de man op de kruising met de Slachthuislaan bijna uit de bocht vloog. Op de Goeverneurlaan wisten de agenten de man tot stoppen te dwingen en kon hij worden aangehouden. Hij bleek bleek een alcoholpromillage van ruim twee in zijn bloed te hebben.

Gesignaleerde Hagenaar verleent geen voorrang

Den Haag - Een 41-jarige Haagse automobilist liep woensdag 20 oktober om 16.40 uur tegen de lamp toen hij geen voorrang aan een voetganger die bij een voetgangersoversteekplaats op de Beresteinlaan wilde oversteken. Agenten zagen de Hagenaar over het zebrapad rijden zonder voorrang te verlenen aan de wachtende voetganger en hielden hem daarom staande. Bij de controle bleek de man zes maal gesignaleerd te staan, waardoor hij gelijk mee mocht naar het politiebureau. Zijn openstaande boetes ter waarde van 600 euro betaalde hij gelijk, daarnaast verblijft hij de komende negen dagen in een politiecel.

Pas op voor zakkenrollers

Den Haag Bij de politie kwamen woensdag 20 oktober negen aangiftes binnen van mensen die op de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat het slachtoffer werden van zakkenrollers. In alle gevallen raakten de gedupeerden geld en goederen kwijt. De politie waarschuwt bezoekers van de markt en andere drukke winkelgebieden nadrukkelijk voor de aanwezigheid van zakkenrollers. Zij weten vaak ongemerkt geld, portemonnees of andere voorwerpen uit tassen of zakken te grissen. Let daarom voortdurend goed op uw bezittingen, laat tassen niet openstaan en stop uw spullen bij voorkeur op een plek waar dieven geen toegang toe hebben zoals binnenzakken.

Vrouw met auto te water

Wassenaar Een 45-jarige vrouw uit Wassenaar is op woensdag 20 oktober om 20.45 uur met haar auto het water ingereden langs de Dr. Mansveldtkade. Door een inschattingsfout raakte de vrouw met haar Peugeot 306 te water. Gelukkig kon zij samen met haar zoon uit de auto komen en hadden alleen natte voeten overgehouden na dit ongeval. Agenten waren zo vriendelijk de vrouw en haar zoon even thuis af te zetten.

Vrouw aangehouden tijdens controle

Rijswijk Een 56 jarige vrouw is op woensdag 20 oktober om 20.35 uur aangehouden op de Huys Ter Nieuwburchlaan. Tijdens een controle van haar en haar voertuig moest de vrouw een blaastest afleggen. Zij werd hierna aangehouden en moest mee naar een politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau werd de vrouw vervelend en begon te slaan met haar handtas. De vrouw werd hierna onder controle gebracht en op het bureau moest zij wederom blazen. Zij werkte hier niet aan mee en krijgt hiervoor een proces-verbaal van weigering. De vrouw werd ook op het bureau vervelend en zij was niet te verstaan en bleef maar om een tolk schreeuwen. Die tolk moest haar man zijn. De vrouw is ingesloten. Zij zal verder worden verhoord. Uit registraties bleek dat deze vrouw al drie maal eerder in beeld is geweest voor het rijden onder invloed.

Vrouw gewond bij aanrijding met autobus

Rijswijk Een 21-jarige vrouw is op woensdag 20 oktober omstreeks 11.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een bus op het Generaal Eisenhowerplein.

Volgens getuigen zou de vrouw met een koptelefoon hebben gelopen en de bus niet hebben zien aankomen. Ze zou even stil hebben gestaan maar vervolgens nog voor de bus hebben willen oversteken. Het gevolg was dat de bus de vrouw aanreed. Het slachtoffer raakte gewond aan haar hoofd en is met de GGD vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Flinke borrel
Leidschendam-Voorburg In Leidschendam-Voorburg hielden agenten in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober twee bestuurders aan voor rijden onder invloed. Om 23.20 uur zagen agenten een auto met een Belgisch kenteken op de Parkweg rijden. Omdat de bestuurster slingerend reed en het rode verkeerslicht negeerden, lieten zij haar stoppen. De vrouw, een 23-jarige Belgische, bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 305 ugl. De officier van justitie legde de vrouw een boete van 250 euro op, die zij direct betaalde.

Enkele uren later, omstreeks 02.50 uur, controleerden agenten de bestuurder van een auto op de Koningin Julianalaan. Ook hij, een 23-jarige Hagenaar, bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 445ugl. Omdat hij een beginnend bestuurder was, werd hierop zijn rijbewijs ingevorderd. Met een proces-verbaal op zak mocht hij het bureau weer verlaten.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Winkeldievegge betrapt

Zoetermeer Agenten hielden woensdag 20 oktober op de PC Boutenshove een 38-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 15.15 uur controleerden de agenten de vrouw toen zij met een man op de PC Boutenshove liep. Toen bleek dat zij geprepareerde tassen bij zich had met daarin gelabelde kleding, hielden zij haar aan. Navraag bij de winkel waar de nachthemden vandaan kwamen, leerde dat zij inderdaad zes nachthemden misten uit hun voorraad. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Zij zal worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Beschonken bestuurder loopt tegen lamp
Zoetermeer Een 51-jarige Zoetermeer kreeg donderdag 21 oktober een proces-verbaal omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Omstreeks 01.30 uur controleerden de agenten de man op de Kurt Weillrode. De Zoetermeerder gaf zelf direct al aan dat hij een paar biertjes gedronken had. De blaastest bevestigde zijn biecht: de man blies 600 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Smoesjes houden geen stand

Zoetermeer Een 19-jarige Haagse winkeldief probeerde woensdag 20 oktober met verschillende smoesjes te verklaren waarom hij een paarniet afgerekende schoenen in zijn tas had. Omstreeks 14.20 uur kregen agenten de melding dat beveiligingspersoneel in een warenhuis aan het Theaterplein een winkeldief had aangehouden. Toen de jongen de winkel verliet, waren de detectiepoortjes afgegaan en bleek hij een paar schoenen in zijn tas te hebben. Op het politiebureau vertelde hij eerst dat zijn moeder de schoenen voor hem had gekocht en dat hij ze wilde ruilen maar geen bon bij zich had. Navraag bij zijn moeder leerde dat zij haar zoon al een tijdje niet gesproken had. Toen was het verhaal dat zijn stiefmoeder schoenen had gekocht, wat al snel veranderde in het verhaal dat hij de schoenen ergens van iemand had gekocht. Uiteindelijk bekende hij de diefstal en kreeg daarvoor een proces-verbaal.