Presentatie boek 50 jaar musicals in Nederland

21/10/2010 13:04

Stage Entertainment

d 'jonge Hond PRESENTEERT:De Musical - het boek

De Musical - het boek verschijnt ter gelegenheid van het feit dat 50 jaar geleden in Nederland de eerste musical werd opgevoerd: My Fair Lady met in de hoofdrollen Wim Sonneveld en Margriet de Groot.

Het boek is geschreven door Maxim Bezembinder, Barenda Grutterink, Xandra Knebel en Hilde Scholten. De beeldredactie was in handen van Rudy Hellewegen.

De Musical - het boek is een wervelend, afwisselend boek, vol foto's, documenten en ander, vaak nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal uit de rijke geschiedenis van de musical in Nederland.

Het boek beschrijft de complexiteit van de musicalproductie: van de casting, audities, regie en choreografie tot de techniek, marketing, pr, sponsoring én het publiek. Speciaal voor dit boek zijn interviews met sleutelfiguren als Edwin van Lambaart, Martine Bijl, Albert Verlinde, Pia Douwes, Stanley Burleson, Yan Tax, Henny Vrienten, Seth Gaaikema en Anne Wil Blankers afgenomen.

Unieke verhalen en vergeten anekdotes worden tot leven gebracht.

Legendarische musicals - van Cats, Les Misérables en The Phantom of the Opera tot Joseph en Mary Poppins - komen aan bod met als meest actuele 'the making of' Petticoat, de nieuwe Nederlandse hitmusical met een hoofdrol voor Chantal Janzen.

De totstandkoming van De musical - het boek wordt gevierd met een feestelijke boekpresentatie in het Rijksmuseum Amsterdam op 8 november a.s.

De Musical - het boek werd mede mogelijk gemaakt door de Van den Ende Foundation.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl