Connexxion


Connexxion en Wheels4all bundelen krachten

Dankzij de slimme combinatie van Connexxion Openbaar Vervoer en Wheels4all auto's hebben reizigers sinds kort nog meer keuze in vervoer. Connexxion en Wheels4all voldoen hiermee aan de wens van veel klanten: gemakkelijk, milieuvriendelijk en betaalbaar reizen. Met bus en auto reis je eenvoudig van deur tot deur.

Bijvoorbeeld het eerste stuk met een Wheels4all auto naar de bushalte en vanaf daar met een bus, sneltram of regionale trein naar de bestemming. Het bespaart fileleed en parkeerkosten. Andersom is natuurlijk ook mogelijk; de reiziger gaat dan met de bus, tram of regionale trein naar de standplaats van Wheels4all, om vanaf daar met een auto naar de bestemming te gaan.

De Wheels4all auto betaal je alleen wanneer je deze gebruikt. De Connexxion OV-chipkaart is de sleutel van de auto. Zo is niet alleen het reizen met het openbaar vervoer eenvoudig met de OV-chipkaart, maar profiteert de reiziger ook van het gemak van een auto zonder vaste lasten.

Al in grote delen van Nederland kunnen zowel particuliere als zakelijke reizigers terecht voor de combinatie van bus en auto. Connexxion is de grootste regionale personenvervoerder in Nederland en Wheels4all is met een landelijk netwerk van auto's ook sterk vertegenwoordigd in de streek. Het netwerk breidt zich in rap tempo uit. Wheels4all plaatst de komende jaren steeds meer auto's in de omgeving van bushaltes om een goede aansluiting op het ov te garanderen.

Milieu

Een auto van Wheels4all is dé uitkomst voor mensen die bewust willen omgaan met hun portemonnee en het milieu. Klanten van Wheels4all die in dezelfde buurt wonen, delen samen een auto. De auto's worden daarom ook wel buurtauto's genoemd. "En buurtauto's floreren het beste bij goed openbaar vervoer", benadrukt directeur Henry Mentink van Wheels4all. "Als reiziger betaal je geen vaste lasten, je kunt daarom per reis een afgewogen keuze maken of je met de auto of met het ov of de fiets gaat. Onderzoek van de TU Delft wijst uit dat autodelers 5 tot 15 procent meer per fiets en openbaar vervoer reizen. Mentink: "Als gezinnen massaal hun tweede auto vervangen door een buurtauto zitten de bussen veel voller, hebben we minder parkeerplekken nodig en komt er in woonwijken meer ruimte voor groen en speelplaatsen. Winst voor het milieu én de samenleving." Connexxion rijdt met een milieuvriendelijk wagenpark, met roetfilters, de schoonste motoren (Euro5 en EEV) en zelfs aardgas- en hybride bussen. In Haarlem en Leiden heeft dit zijn positieve milieueffect al bewezen.

"Wij begrijpen dat een volledige reis met het openbaar vervoer qua flexibiliteit, reistijd en voor- en natransport niet altijd haalbaar is", zegt Marco Rine, commercieel directeur van Connexxion. "Met Wheels4all in het assortiment kunnen wij de reiziger keuzevrijheid bieden. Wij willen reizigers met innovatieve en creatieve oplossingen van dienst zijn. Voor het eerst wordt de OV-chipkaart ook ingezet voor autogebruik. Verder draagt Connexxion graag bij aan een betere leefomgeving. Dat doen we niet alleen met milieuvriendelijke bussen, maar ook met producten die de drempel verlagen om bewuste vervoerkeuzes te maken."

Gratis proefabonnement

Mensen die een vaste auto verruilen voor een abonnement op Wheels4all besparen al snel EUR 120,- per maand. Volgens de Consumentenbond is Wheels4all de voordeligste aanbieder van buurtauto's in Nederland. Een schone en zuinige auto van Wheels4all kun je tot één minuut voor vertrek reserveren via internet. Om zo'n auto te kunnen gebruiken, moet je eerst lid worden. Een abonnement begint bij EUR 2,50 per maand. Daarnaast betalen leden per uur en per kilometer. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.connexxion.nl/wheels4all. Om iedereen de voordelen van de combinatie Connexxion Wheels4all te laten ervaren, kan via www.connexxion.nl/wheels4all.nl een gratis proefabonnement worden aangevraagd voor twee maanden. De eerste 100 die lid worden via Connexxion mogen de auto één dag gratis gebruiken en krijgen een gratis Connexxion OV-chipkaart. Want dat pasje staat symbool voor waar het om gaat: Met dezelfde OV-chipkaart open je de auto en reis je gemakkelijk met het openbaar vervoer.