Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-10-2010

Onderzoek meldingen lastigvallen jongens nog in volle gang

BREDA: Het onderzoek naar twee meldingen over jongens die vorige week vrijdag zouden zijn lastiggevallen, is nog in volle gang. Beide minderjarige jongens en een minderjarige getuige zijn de afgelopen dagen verhoord in een speciale studio in Eindhoven. Daaruit is geen concrete aanvullende informatie gekomen.

De politie ontving vrijdagmiddag twee afzonderlijke meldingen over een onbekende man die twee jongens zou hebben vastgepakt, waarna de twee zich konden losrukken. Dat gebeurde volgens de jongens op het
Moerenpad, ter hoogte van de Somerweide en het Cannaertserf, in de wijk Haagse Beemden.

Na de meldingen voerden agenten enkele dagen zowel opvallend als onopvallend extra surveillances uit in de wijk, maar daaruit zijn tot op heden geen bijzonderheden uit naar voren gekomen. Ook de wijkagent zit er bovenop en heeft frequent contact met de directies van de basisscholen in de omgeving. De wijkagent is bereikbaar via 0900-8844.

Er is woensdagmiddag rond 15.00 uur nog een melding bij de politie binnengekomen over een 'enge' man op het Moerenpad. Agenten zijn ter plaatse geweest en hebben enkele kinderen gesproken. Ook zochten ze in de omgeving naar de man, maar hebben hem niet gevonden.

Politie arresteert vier Polen na diefstal fiets uit schuurtje
Academiesingel

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.15 uur in het Valkenberg vier personen aangehouden wegens diefstal uit een schuurtje aan de Academiesingel. Het gaat om drie Poolse mannen (25, 36 en 53 jaar) en een 26-jarige Poolse vrouw. Het viertal verblijft in Zevenbergen en Breda. Een getuige zag de vier lopen met een fiets met het achterwiel omhoog en enkele tassen. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten konden vervolgende de vier, die zichtbaar onder invloed van alcohol waren, arresteren. Daarbij viel de vrouwelijke verdachte een agente aan en schopte haar. Ook spuugde ze de agente in het gezicht en trok haar aan haar haar. De agente doet aangifte van mishandeling. De vier Polen zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie controleert fietsers en bromfietsers in Haagse Beemden

BREDA: De politie heeft woensdag bij een controle in de Haagse Beemden een verkeerscontrole gehouden. Die controle op het Schapenpad en de Emerput was gericht op fietsers en bromfietsers. Bij die eerste categorie weggebruikers werden zes bekeuringen uitgeschreven, omdat ze geen (of een defect) licht hadden. Bij de bromfietsers werden elf processen-verbaal opgemaakt. In vijf gevallen bleek de bromfiets opgevoerd en in vijf andere gevallen reden de bromfietsers op het fietspad, terwijl ze op de weg moesten rijden. De elfde bekeuring was voor een bromfietser die zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. In totaal werden 25 bromfietsen gecontroleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 21-10-2010 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |