Kruip in de huid van een hockeyscheidsrechter met de fluitsimulator

21/10/2010 13:39

BDO Holding BV

Kruip in de huid van een echte hockeyscheidsrechter

met de online fluitsimulator

BDO en KNHB lanceren real life hockeygame op nieuw platform goedgezienscheids.nl

Wat doe je als scheidsrechter als er tijdens de hockeywedstrijd een hond het veld op rent? En hoe wordt het spel dan weer eerlijk hervat? Dat is één van de beslissingen die je moet nemen wanneer je de fluitsimulator speelt. Deze real life hockeygame is door accountants- en adviesorganisatie BDO in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) ontwikkeld.

De fluitsimulator is een eerste kennismaking met de rol als hockeyscheidsrechter en kan vanaf vandaag worden gespeeld op het eveneens vandaag gelanceerde platform www.goedgezienscheids.nl. Met dit platform willen BDO en de KNHB de rol van de scheidsrechters positief onder de aandacht brengen en meer begrip kweken voor het werk van de honderden scheidsrechters die elk weekend belangeloos op het veld staan.

Spelers van de fluitsimulator krijgen vanuit het perspectief van de scheidsrechter verschillende situaties uit een echte wedstrijd voorgeschoteld. Binnen enkele seconden moeten zij een aantal cruciale beslissingen nemen om de spelsituaties in goede banen te leiden, waarbij de officiële hockeyspelregels toegepast moeten worden. Bij elke foute beslissing krijgt de speler de kans het fragment opnieuw te beoordelen. Bram Broess, bij BDO verantwoordelijk voor sponsoring, hierover: "In het echte leven kun je als scheidsrechter een spelsituatie natuurlijk niet overspelen. Dat maakt de taak van een scheidsrechter juist zo moeilijk. De simulator zorgt voor een eerste kennismaking met het vak van scheidsrechter en geeft spelers wel de kans de situatie nog eens te bekijken, waardoor ze zich ook beter bewust worden van de spelregels."

Scores bijhouden met speciale iPhone app

De fluitsimulator is onderdeel van het platform www.goedgezienscheids.nl. Op dit platform zijn meer zaken op het gebied van arbitrage terug te vinden. Zo kunnen bezoekers op het platform vanaf vandaag de meest recente spelregels met toelichting downloaden. Ook beschikbaar vanaf vandaag is een speciale iPhone-applicatie (onderdeel van de hockey.nl standenmotor applicatie) waarmee scheidsrechters en spelleiders handig hun administratie bij kunnen houden tijdens een wedstrijd. Deze fluittoolkit biedt op de iPhone een stopwatch, alarm, scorebord en een kaartenregistratiesysteem.

Imago van de scheidsrechters

Het platform goedgezienscheids.nl wordt in de toekomst vaker ingezet worden bij het versterken van het imago van hockeyscheidsrechters in Nederland. Hoofd afdeling Arbitrage van de KNHB Jan Willem Gramkow: "Ieder weekend staan honderden scheidsrechters vrijwillig op het veld en maken zo het hockey in Nederland mede mogelijk. Zij krijgen niet altijd de waardering die ze verdienen. Het vergroten van de kennis van de spelregels, vergroot ook het begrip voor degene die ze moet toepassen, is onze overtuiging."

BDO als partner van KNHB en scheidsrechters

BDO ontwikkelde de fluitsimulator en het platform goedgezienscheids.nl samen met de KNHB als onderdeel van het wederzijdse partnership. Vanuit dit partnership zet BDO haar expertise in voor hockeyverenigingen en werkt - als sponsor van alle bondsscheidsrechters - samen met de KNHB op het gebied van arbitrage. Broess: "Onze accountants, fiscalisten en consultants zijn specialist op het gebied van zakelijke spelregels. Voor onze klanten proberen we die regels vanuit een onafhankelijke positie zo goed mogelijk toe te passen, zonder dat onze klanten beperkt worden in het ondernemen. Diezelfde rol vervult de scheidsrechter op het veld, door hockeyers te laten hockeyen. Er is in dat opzicht een natuurlijke match tussen de scheidsrechters op het hockeyveld en onze accountants en adviseurs in de zakelijke wereld." BDO is sinds 1995 partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.goedgezienscheids.nl