Gemeente Blaricum


Gouden keurmerk voor Torenhof

20-10-2010
Gisteren (dinsdag 19 oktober) heeft wethouder Gijs van Loef het Gouden Keurmerk van de zorgbranche uitgereikt aan Woon- en Zorgcentrum Torenhof in Blaricum. Hiermee laat de Torenhof zien ruimschoots te voldoen aan de kwaliteitscriteria die de branche stelt aan zorg- en welzijnsintellingen.

Wethouder welzijn Gijs van Loef: "Het management is terecht trots op de medewerkers en vrijwilligers. Dankzij hun deskundigheid en ervaring is niet alleen het keurmerk behaald, maar is het bovendien ook nog eens een gouden keurmerk geworden!"

Branchekeurmerk
Het Gouden Keurmerk is een keurmerk voor de zorgbranche. De criteria voor het keurmerk zijn opgesteld door Stichting Perspekt in nauwe samenwerking met zorgaanbieders, cliëntenorganisaties, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars.Het keurmerk gaat vooral over cliëntgerichte onderwerpen en kwaliteit, zoals leef- en zorgklimaat, informatieverstrekking, melding incidenten cliënten, cliëntdossiers, medicijnen, voeding en veiligheid.

Stichting Perspekt is in 2003 opgericht met als doel vanuit cliëntenperspectief bij te dragen aan onder andere kwaliteitsverbetering en maatschappelijke profilering van organisaties op de terreinen zorg, welzijn en wonen.

Sterke punten
Eerder dit jaar heeft de Stichting Perspekt de Torenhof getoetst aan de criteria voor het zorgkeurmerk. In hun beoordeling noemen zij als sterke punten onder andere:

- Het informatiemateriaal (zowel de brochure als de map voor nieuwe bewoners) ziet er verzorgd uit en bevat duidelijke informatie.
- De intake en de opnameprocedure verlopen zorgvuldig.
- Medewerkers besteden tijd en aandacht aan nieuwe bewoners om hen zich thuis te laten voelen.

- Er is een grote diversiteit aan dagbestedingsactiviteiten voor bewoners beschikbaar.

- De Torenhof is een aantrekkelijk woon- en werkgebouw.
- Op de locatie is veel aandacht voor de veiligheid van bewoners.

|