Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 21-10-2010

Ex mishandelt vrouw in bijzijn kinderen

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen een 49-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 35-jarige ex-vrouw uit Oosterhout te hebben mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg vanmorgen in de woning van het slachtoffer een woorden met elkaar. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man zijn ex woordelijk met de dood bedreigde. Hun drie kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar waren bij het conflict aanwezig. Tijdens de bedreiging greep de verdachte het slachtoffer bij haar keel en gooide haar op de grond. Tijdens het informeren van de politie verliet de man de woning. Ter plaatse gearriveerde agenten vingen de vrouw en de geëmotioneerde kinderen op. De verdachte is korte tijd later op het bureau aangehouden.

Man vernielt deur gemeentehuis

WERKENDAM - De politie heeft gisteravond een 42-jarige inwoner uit Werkendam aangehouden voor vernieling. Aanwezigen in het gemeentehuis bemerkten rond 20.30 uur dat een onbekende het gemeentehuis probeerde binnen te komen. In de deursluis troffen ze een man aan. De politie werd geïnformeerd en nam poolshoogte. De toegangsdeur was ontwricht. In een tussensluis lukte het de man niet een andere deur te openen. Op het bureau bekende hij de vernieling. Hij verklaarde niet een reden te hebben om het gemeentehuis binnen te gaan. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt Dongenaren aan voor diefstal bij juwelier

ZEVENBERGEN / DONGEN - Een 50-jarige man uit Dongen en een 51-jarige vrouw uit diezelfde plaats zijn woensdag aangehouden in verband met de diefstal van een gouden ring en een gouden oorbel. Dat gebeurde eind juli bij een juwelier aan de Oude Kerkstraat in Zevenbergen. Via camerabeelden leidde het spoor naar beide verdachten. Het tweetal is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie treedt op na klachten uit de buurt

WAALWIJK - De politie heeft gisteren op verschillende locaties in Waalwijk verkeerscontroles ingesteld. Aanleiding tot deze controles waren klachten uit de buurt. Op het Halve Zolenpad controleerden agenten gisterochtend tussen 07.30 uur en 08.30 uur de schoolgaande jeugd. In totaal ontvingen 26 fietsers een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur werd het verkeer op de Sluisweg gecontroleerd. De aandacht daar ging vooral uit naar het overtreden van de toegestane snelheid. De politie schreef in totaal 18 bekeuringen uit waaronder 10 voor snelheid.
Verkeersdeelnemers in de Loeffstraat en Taxandriaweg troffen tussen 13.00 uur en 15.30 uur controlerende agenten. Ook daar kreeg de toegestane snelheid de aandacht. In totaal werden 17 automobilisten bekeurd voor uiteenlopende overtredingen waaronder snelheid.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 21-10-2010 14:01 | © Regio Midden en West Brabant |