Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 21 oktober

Alkmaar, 21-10-2010 o 14.15 uur

Dealen harddrugs

Hoorn, woensdag 20 oktober

Een 26-jarige en 25-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn woensdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Vale Hen. Agenten zagen dat een bestelbus naast een personenauto parkeerde op de Kleine Wijzend en dat de inzittenden van beide autos iets overgaven. De bestelbus en de auto reden daarna weg. De bestuurder van de bestelbus werd staande gehouden bij een tankstation aan de A7. In zijn auto werd harddrugs aangetroffen. Dit was afkomstig van de inzittenden van de personenauto.

Het kenteken van deze auto was inmiddels doorgegeven aan twee motoragenten. Eén van hen trof de auto aan op de Vale Hen. De 26-jarige bijrijder had veel geld op zak en naast hem op de grond werd een zakje aangetroffen met bruin poeder. In zijn ondergoed werden bij de insluitingsfouillering nog twee bolletjes gevonden. Ook bij fouillering van de 25-jarige bestuurder werd veel geld aangetroffen en een etui met meerdere bolletjes harddrugs.

Beide verdachten zitten vast voor het dealen van harddrugs. De bestuurder van de bestelbus kreeg een officiële waarschuwing.

Man trapt autoruit stuk

Alkmaar, woensdag 20 oktober

Een 23-jarige Heerhugowaarder is woensdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden op de Voordam. Een 38-jarige automobilist uit Alkmaar reed over de Kanaalkade en moest stoppen voor een voetganger die op de kruising bleef staan met zijn vriendin. De 23-jarige man was hevig in discussie met zijn vriendin. Toen de automobilist om hen heen wilde rijden werd de 23-jarige man boos. Hij gaf een trap tegen portierraam wat hierdoor stuk sprong. De politieauto die juist voorbij reed werd door de bestuurder van de auto gealarmeerd. De agenten gingen achter de vluchtende verdachte aan. Hij kon op de Voordam worden aangehouden.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Spanbroek, woensdag 20 oktober

Een 18-jarige bromfietsster uit Opmeer raakte woensdagmiddag rond 12.10 uur gewond bij een aanrijding op de Spanbroekerweg. Een 62-jarige automobilist uit Spanbroek reed over deze weg in de richting van Wognum en wilde linksaf slaan naar de Pastoormeriusstraat. Hij zag hierbij de bromfietsster over het hoofd. Door de aanrijding liep zij beenletsel op en een hoofdwond. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsverlichting: extra belangrijk tijdens donkere dagen

Alkmaar, woensdag 20 oktober 2010.

Val op met je fiets Dat is vanaf 25 oktober het motto van de nieuwe verkeersveiligheidscampagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, gericht op fietsers.

Einde zomertijd

Zeker nu de duisternis vroeg in de avond invalt, is goed licht op de fiets van belang. Het wordt nog eerder donker wanneer de wintertijd in gaat op zondag 31 oktober en de klok een uur terug gaat. Daarom start 25 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne. Tijdens deze campagne zal Politie Noord-Holland Noord op verschillende locaties in de regio extra controleren op fietsverlichting. Doel van de controles is om aanrijdingen tegen te gaan.

Boetes

Fietsers die geen reflector aan de achterkant hebben en of op de trappers, banden of wielen kunnen een boete van 20 euro krijgen. Rijden zonder voor en/of achterlicht kost 35 euro. Sinds 2008 mogen fietsers ook gebruik maken van losse niet knipperende- lampjes.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de campagne de internetsite: http://www.valopmetjefiets.nl/

Met drank op achter het stuur

Enkhuizen, donderdag 21 oktober

Een 46-jarige automobilist uit Enkhuizen werd donderdagochtend rond middernacht aangehouden op de Douwe Brouwersweg. De man moest blazen en blies 650 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. De man raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Twee verdachten met hennep aangehouden na anonieme tip

Castricum, woensdag 20 oktober

Op de Meester Ludwigstraat werden woensdagmiddag in een woning de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg dinsdagavond een anonieme tip binnen dat er vanuit de woning vuilniszakken in een auto werden geladen. Het kenteken van de auto werd doorgegeven. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit IJmuiden, werd aangehouden door de politie Kennemerland op het Perenboompad in zijn woonplaats. Hij bleek zakken met meerdere kilos hennep in zijn auto te hebben. De hennep was afkomstig uit de woning in Castricum.

Daar werd woensdagmiddag een kweekruimte aangetroffen in de aan de woning geschakelde schuur. Hier werden de restanten van een kwekerij aangetroffen en een tas met meerdere kilos wiet. De 43-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter is door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De apparatuur in de woning werd in beslag genomen.

De gemeente gaat over tot het nemen van bestuurlijke maatregelen. Dit betekent dat de kosten voor de ontmanteling voor rekening komen van de verdachte.

Auto tegen boom

Wognum, donderdag 21 oktober

Een 41-jarige automobiliste uit Hoogwoud werd donderdagochtend rond 08.10 uur overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw raakte op de A.C. de Graafweg met haar auto in de berm en verloor hierdoor de macht over het stuur. Zij kwam hierdoor met haar voertuig tegen een boom terecht. De bestuurster werd met vermoedelijk knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto over de kop

Avenhorn, donderdag 21 oktober
Een 33-jarige automobilist uit Westknollendam werd donderdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de A7 ter hoogte van Avenhorn met zijn auto over de kop was geslagen. De man reed rond 08.25 uur vanuit de richting van Zaandam en raakte door onbekende oorzaak in de slip, sloeg over de kop en belandde in berm. De bestuurder werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.